Supergod marmelad att ha på en bit ost. Igår var det dags att göra någonting med alla plommon vi har. Men alla plommon är inte klara än så det kommer dröja lite
Resultatet när ostarna blandats blir en ytterst trevlig historia som tillsammans med den sötare såsen på Earl Greykokta katrinplommon fungerar som ett mellanting av ostbricka och efterrätt
Milton tänker mera på att samla till vinterförrådet och plockar äpplen som sedan skal bli sylt tillsammans med plommon, lilla minigrisen Timon äter upp de som inte går att använda
Till saken hör att brevbärarens pöjk hade varit på äventyr utsockens och kommit över en rejäl påse med fina plommon som han så frikostigt delade med sig av
Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, plommon, basilika och choklad. Blanda därefter ihop pasta, pastavattnet, såsen, svampen och den rivna parmesanosten (spar lite ost till garnering)
Nyanserad, fruktig smak med rostad fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, plommon, örter och choklad. Hittar du inte lamminnanlår går detta recept alldeles utmärkt att göra på lammfilé eller lammrostbiff istället
Gjord på Tempranillo och med inslag av torkade körsbär, plommon, kakao, dill och tobak. Så här kommer mina tips och tricks för en härlig tapaskväll med allt från ostar, chark, oliver till Crema catalana
– Färsk frukt såsom granatäppelkärnor, färska fikon, plommon, vindruvor, melon…. Det innehåller något krispigt (krutonger), något salt (bacon), något ostigt (parmesan), något med umami (ansjovis) och en krämig dressing
Plommon och explosionen de träden bjöd på avhandlade vi när vi lagade till en smarrig plommonmarmelad, och idag är turen kommen till en annan rund frukt - nämligen äpplen