Plommon och äppelkompott recept

Äppelmaräng

Äppelmaräng

Om du använder plommon eller aprikoser bör du tänka på att de oftast behöver mer socker när de kokas till kompott

Mammas rosa äppelkompott

Dela plommonen i fjärdedelar och ta bort kärnan. Skölj äpplena och låt skalet vara kvar. Tillsätt plommonenoch koka tills de mjuknat
Fixa vinterns efterrätter nu!

Fixa vinterns efterrätter nu!

Börja med att skala och kärna ur plommonen. Plommonkompott med vanilj. Men det går att göra så mycket godare kompott själv, och det är enkelt också
Årsresumé 2013

Årsresumé 2013

En underbart god plommon/kolapaj, kladdigt, söt vit kladdkaka med blåbär, mandel- och chokladtårta med fudgeglasyr, mazarintårta och mango-kokos-limepajer

Mormors plommon och äppelkompott

Dela plommonen utan att kärna ur dem. Ta bort blomfästet och kärnorna från äpplena. Pressa ner saften från citronen och koka allt till mos på svag värme under lock

Plommon och äppelkompott

Häll ner i SmööthChopper med knivarna monterade och mixa till slät konsistens. Används som fyllning i tårtor och andra kakor, till pannkakor eller till glass