Blanda mjölet, resterande socker, bakpulver, mjölk, vaniljsocker och lite salt. Blanda 1 dl socker med kanelen, citronskalet, citronjuicen, amaretto, majsstärkelse och 1/2 tsk salt i en skål och rör ned plommonskivorna. Tillsätt plommonröran och grädda det hela i ca 45 minuter tills skorpan är gyllenbrun. 1 liter skivade plommon. 2 dl mjölk
Lägg ner den oöppnade burken med kondenserad mjölk. Dela och kärna ur plommonen. kondenserad söt mjölk. Servera plommonen med den krämiga kolan och mockamoussen
Ursprungsreceptet är med plommon. mjölkfritt margarin och farin- eller muscovadosocker till formen. Jag gör degen med händerna för att det mjölkfria margarinet ska gå in så bra som möjligt
Rör ned mandeloljan och servera genast med valfri mjölk och ev en klick lättsötat äppelmos. ½ dl canihuafrön½ dl boveteflingor1 msk pumpafrön1 msk solrosfrön4 - 6 urkärnade katrinplommon - beroende på storlek1 3/4 dl vatten1 msk mandelolja eller kokosoljaLägg plommon, frön och flingor i en kastrull, slå på vatten, lägg på lock, och låt stå över natten. 4 - 6 urkärnade katrinplommon
Det är rätt mycket sötma och smak på denna gröt så egentligen behövs det inget mer än mjölk till. Den påminner om Pajalagröten i smaken, med katrinplommonens karaktäristiska smak
Häll frukterna över gröten tillsammans med mjölk. Havregrynsgröt är väldigt gott och mättande att äta till frukost men det behövs det lilla extra för att havregrynsgröt ska gå att äta, jag provade med persika, plommon och vindruvor som gav den sötma som jag saknade i gröten