Blanda mjölet, resterande socker, bakpulver, mjölk, vaniljsocker och lite salt. Blanda 1 dl socker med kanelen, citronskalet, citronjuicen, amaretto, majsstärkelse och 1/2 tsk salt i en skål och rör ned plommonskivorna. Tillsätt plommonröran och grädda det hela i ca 45 minuter tills skorpan är gyllenbrun. 1 liter skivade plommon. 2 ½ dl vetemjöl. 2 dl mjölk
Mal eller mixa mandel till mjöl (eller ta en dl mandelmjöl). Ville göra en clafoutis med körsbär, men hittade inga bär, så det fick bli plommon denna gång
Den glutenfria pajdegen är helt fantastisk i smaken och konsistensen men det är egentligen ingen smördeg… den liknar mer en “vanlig” frasig pajdeg och är baserad på mandelmjöl och rismjöl
Rör ner mjölet, mandeln och rör tills du har en slät smet. Jag bytte ut dem mot plommon istället. Jag fick en hel påse av mamma igår - nu blir det plommontema mina vänner