Problemet om jag ska göra sylt eller marmelad är det där med burkar. Tror nog att baka med plommonen är min grej, har inte riktigt fastnat för det där med att sylta och safta
Jag ville ha den lite tjockare, lät den koka lite längre och konsistensen jag fick gör att sylten även funkar som marmelad utan att rinna av rostade mackan
De mogna körbärsplommonen rasar ner i ”fällan” och man kan samla ihop den och ta med dem hem till sitt kök där man antingen kan äta dem råa, baka på dem, sylta dem eller med fördel använda dem i matlagning
Om sylten eller vad det är man gjort ska hällas upp medan den ännu är varm, är det bara att låta burkarna stå kvar i ugnen tills sylten/marmeladen är färdig att hällas upp
* Citron & ricottakaka med gärdde och plommonsylt. Jag lovade att bloggen skulle innehålla "alltifrån marmelader till knäckebröd och grytor kommer jag dela med mig av tips på allt som har med mat, ätande och drickande att göra
Plommonmarmelad (en stor sats). Skär plommonen i bitar och ta bort kärnorna. När du tagit ut de ur ugnen, klicka på lite marmelad på varje snitt och toppa med en valnöt