Lägg en skiva brieost på varje brödskiva och klicka på lite marmelad på varje snitt. Briesnittar med 3 sorters marmelad (4 portioner). 3 sorters marmelad (jag hade plommon, pumpa och tomat). Fläderpannacotta med limemarinerade jordgubbar (6 port). 250 g jordgubbar. 3 sorters marmelad. 3 sorters marmelad
För att testa lite olika smaker delade jag upp degen i tre delar och smaksatte med frysta jordgubbar, choklad och hasselnötter och sista delen blev med färska plommon
Vill du vara ännu mer festlig kan du göra fikon- och plommonmarmelad väldigt gott de också. Eller varför inte göra på plommon, söt plommonchutney med syrliga äpplen i
Det påminner mig så mycket om farmor, hon och farfar hade en stor tomt och växthus och odlade allsköns grönsaker, frukt och bär, det fanns både jordgubbar, olika vinbär, krusbär, potatis, sockerärtor, morötter, rädisor, gurka, tomater, körsbär, plommon, äpplen osv
Jag hittade även en påse med plommon och när jag ändå höll på tänkte jag att det var lika bra att hitta på något kul med dem oxå och då mitt sylt/marmelad förråd ekar tomt i kylen så är det bara att köra
Frukten är riktigt solmogen med körsbär i första led och jordgubbar och plommon i andra. Fiskdamm, guldvaskning, små elaka hästar, hemmagjorda marmelader och sylter i förbannelse