Chokladcylinder fylld med hallongrädde, serverades med björnbär och vaniljkokta plommon. -Mousse au chocolat, serverades med vispad grädde, egengjorda maränger, chokladdekorationer och bär-Petits choux, små luftiga, lätta bakelser som kan fyllas med alla möjliga godsaker, igår blev det hallongrädde-Pannacotta à la vanille, okej det är inte så franskt, men de gör faktiskt Pannacotta i Frankrike också, särskilt i den södra delen där de har influerats av Italien
Ta plommonen och skär dem i småbitar. Vitan kan du göra nått annat med, t e x maränger. Häll upp en ordentlig slurk Westmalle Dubbel i ett glas och lägg i plommonbitarna där
Vispa äggvitorna tills det blir en fast smet, men inte så hårt som till maräng. Flera vänliga människor har redan varit förbi, bland annat med superfina plommon som nu finns med i mandelkaka, mazariner och wienerbröd
Det kan vara hallon, äppel, plommon, krusbär, blåbär. Sockerkaka med röda vinbär och nektarin ovanpå, samt ett fluffigt, sött marängtäcke som snabbt får fin färg i ugnen
* Citron & ricottakaka med gärdde och plommon sylt. Min högerarm krampade när jag var inne på avrivningen av den sjätte och sista citronen och jag tackade gud (mig själv) för att jag bett om att få låna grannfrun Henriks elvisp när det var dax att vispa smöret med sockret och senare även marängen
Vispa äggvitorna till hårt skum / maräng tillsammans med saltet. Jag kan inte minnas att jag har gjort en plommonpaj förut men nu är det i alla fall gjort