Plommon mannagryn recept

Mannagrynsgröt med plommon och vanilj

Mannagrynsgröt med plommon och vanilj

Dela plommonen i mindre bitar och koka de i vattnet tillsammans med vaniljen tills de faller isär. Pudra sedan över mannagryn och rör om
Ålandspannkaka

Ålandspannkaka

Skär ev plommonen i bitar. Servera pannkakan med katrinplommonkrämen och vispad grädde. Vispa ner mannagryn och koka på svag värme till en tunn gröt ca 4 min. 1 dl mannagryn. 150 g katrinplommon

Underbar plommongröt

Tillsätt mannagryn under omrörning och koka nån minut tills mannagrynen svällt. Vanilj och plommon binder sig samman till en fantastiskt doft medan plommonen färgar av sig i det kokande vattnet
Ålandspannkaka (m. mannagryn)

Ålandspannkaka (m. mannagryn)

Skär ev plommonen i bitar. "Äkta" Ålandspannkaka tillagas på risgrynsgröt, men idag tänkte jag tipsa om en lite snabbare variant som är gjord på mannagrynsgröt
Ålandspannkaka (m. mannagryn)

Ålandspannkaka (m. mannagryn)

Skär ev plommonen i bitar. "Äkta" Ålandspannkaka tillagas på risgrynsgröt, men idag tänkte jag tipsa om en lite snabbare variant som är gjord på mannagrynsgröt
Ålandspannkaka med sviskonkräm och snömos

Ålandspannkaka med sviskonkräm och snömos

Koka plommonen mjuka i vattnet och lägg i sockret. 1,5 dl mannagryn. en halv påse torkade plommon (ca 250 gram). Koka upp mjölken och blanda i mannagryn och sjud ca 5 minuter tills det är en smidig gröt, låt svalna något. 1,5 dl mannagryn. en halv påse torkade plommon (ca 250 gram)
Ålandspannkaka med sviskonkräm

Ålandspannkaka med sviskonkräm

och risgryn (eller mannagryn) kokas till en smidig gröt som får svalna. 1 dl risgryn eller 1,5 dl mannagryn. 20 sviskon (torkade plommon). 1,5 dl mannagryn. 20 sviskon (torkade plommon)

Ålandspannkaka med sviskonkräm

Blötlägg de torkade plommonen någon timme vid behov. Mjölk och mannagryn kokas till en smidig gröt som får svalna något
Samma mat men olika världar

Samma mat men olika världar

Jag följer pappas recept på pannkakor men byter ut mjölet mot semolina, alltså mannagryn. Mannagrynen gjorde att pannkakorna fick en god konsistens, om nu form smakar

Gomboci (plommonkakor)

Dela plommonen och ta ut kärnorna. Vänd plommonen i socker och lägg ett ½ plommon på varje degbit. Vik in hörnen på degen och se till att degen omsluter plommonet

Special bärkaka

plommon. Tillsätt ägg, mjöl och till sist mannagryn blandat med bakpulver. 7 msk mannagryn. Rör smör och socker till en smidigmassa