Skär ev plommonen i bitar. Servera pannkakan med katrinplommonkrämen och vispad grädde. Vispa ner mannagryn och koka på svag värme till en tunn gröt ca 4 min. 1 dl mannagryn. 150 g katrinplommon
Tillsätt mannagryn under omrörning och koka nån minut tills mannagrynen svällt. Vanilj och plommon binder sig samman till en fantastiskt doft medan plommonen färgar av sig i det kokande vattnet
Skär ev plommonen i bitar. "Äkta" Ålandspannkaka tillagas på risgrynsgröt, men idag tänkte jag tipsa om en lite snabbare variant som är gjord på mannagrynsgröt
Skär ev plommonen i bitar. "Äkta" Ålandspannkaka tillagas på risgrynsgröt, men idag tänkte jag tipsa om en lite snabbare variant som är gjord på mannagrynsgröt
Koka plommonen mjuka i vattnet och lägg i sockret. 1,5 dl mannagryn. en halv påse torkade plommon (ca 250 gram). Koka upp mjölken och blanda i mannagryn och sjud ca 5 minuter tills det är en smidig gröt, låt svalna något. 1,5 dl mannagryn. en halv påse torkade plommon (ca 250 gram)
och risgryn (eller mannagryn) kokas till en smidig gröt som får svalna. 1 dl risgryn eller 1,5 dl mannagryn. 20 sviskon (torkade plommon). 1,5 dl mannagryn. 20 sviskon (torkade plommon)
Jag följer pappas recept på pannkakor men byter ut mjölet mot semolina, alltså mannagryn. Mannagrynen gjorde att pannkakorna fick en god konsistens, om nu form smakar
Dela plommonen och ta ut kärnorna. Vänd plommonen i socker och lägg ett ½ plommon på varje degbit. Vik in hörnen på degen och se till att degen omsluter plommonet