Vilken tur då att vi faktiskt PÅ ETT UNGEFÄR minns hur vi lagade denna Lins- och Nöt (the right nut)-Bolognesen med rött vin, plommon och hör och häpna, Krusbär
Det kan vara hallon, äppel, plommon, krusbär, blåbär. När jag fyllde år för ungefär en månad sen ville jag förstås baka något gott som vi kunde ha till födelsedagsfikat
Mycket fruktigt, torrt med tydlig fatkaraktär, gula äpplen, lite syrliga krusbär. Denna Conero DOCG betsår av 100% Montepulciano, mycket mörk frukt, korinter, svarta plommon och en aning vanilj
päron, plommon, rabarber osv. krusbär. Förra året gjorde vi på 5 kg krusbär och 2 kg äpplen, i år fick inte mina föräldrar lika mycket krusbär så mixen är typ 2,5 kg krusbär, 1 kg svartvinbär och 3,5 kg äpplen. Ca 7 kg krusbär (eller om ni gör som vi och blandar i annat upp till 7 kg, testat med äpplen och nu svartvinbär) men det verkar funka med alla sorters bär som blåbär, björnbär, hallon, jordgubbar osv, blommor som maskros, fläderblomma och olika frukter som tex. 5 kg krusbär. 2,5 kg krusbär. Ca 7 kg krusbär
Det påminner mig så mycket om farmor, hon och farfar hade en stor tomt och växthus och odlade allsköns grönsaker, frukt och bär, det fanns både jordgubbar, olika vinbär, krusbär, potatis, sockerärtor, morötter, rädisor, gurka, tomater, körsbär, plommon, äpplen osv
Kakan kan varieras med andra bär, ta vad du har tillgång till på buske eller i frys, syrligheten från röda vinbär passar säkert riktigt bra precis som hallon, krusbär eller varför inte plommon i skivor
I helgen gjorde jag chutney på röda krusbär och omogna plommon. Plommonchutney har jag gjort tidigare här på bloggen men eftersom jag hade fått en hel drös med mogna röda krusbär av fina mamma bestämde jag mig för att de söta krusbären skulle passa fint ihop med syrlig plommonkart