½ tsk malen koriander. Grytan innehåller bland annat champinjoner, katrinplommon och haricots verts (gröna bönor) och är smaksatt med harissa och en härlig kryddblandning, ras el hanout, som jag hittade på bloggen 'Strenght and sunshine' (se här)
Plommonen väges och tvättas samt räknas och kokas sedan med skal och kärna i 30 min under lock med vattnet. Häll sedan i allt utom koriandern, timjan, cayennepeppar och det ev chilipulvret och låt det sedan småkoka igen utan lock i ca 30 min, skumma efter hand bort det vita skummet och rör lite då och då. 1 1/2 kg plommon. 2 msk mald koriander eller om man får tag i korianderfrön
Smaka av med salt och strö över koriander och rostad mandel. hackad koriander. Blanda i lövbiff, kikärter, och plommon och koka ytterligare 5–10 minuter. 150 g katrinplommon
Vilken tur då att vi faktiskt PÅ ETT UNGEFÄR minns hur vi lagade denna Lins- och Nöt (the right nut)-Bolognesen med rött vin, plommon och hör och häpna, Krusbär
blanda paprikapulver, socker, malen ingefära, salt ( och koriander) i en skål. Tärna plommon. Klyfta resten av den använda limen och servera till lax med plommon- och ingefärssås, ris och mangosalsa
Toppa med färsk koriander och servera med bröd. 400g (1 burk) plommon tomater, grovt hackade. 1/2 tsk mald koriander. 1 näve färsk koriander. Rör i malen spiskummin, söt paprika, mald koriander, chili flingor och låt det koka i 1-2 minuter. Tillsätt 1 burk plommontomater och hacka eller mosa dem försiktigt med en sax eller gaffel. 400g (1 burk) plommon tomater, grovt hackade. 1/2 tsk mald koriander. 1 näve färsk koriander
Så här såg kvällen karibiska meny ut (dock fick räkorna till soppan bli kräftor istället och nektarinerna blev plommon, men då hade jag redan skrivit ut menyn)
Blanda i av honung, citronsaft, koriander och finhackad chilifrukt. Våra plommon har mognat på trädet som bär den vanliga sorten allmänt gulplommon, eller äggplommon som det också kallas