Lägg undan några körsbär att dekorera med. Häll ner körsbären i smeten. Bred genast ut glasyren på kakan med en fuktad palettkniv eller spatel och stick ner färska körsbär i chokladen
En CLAFOUTIS där jag byter ut plommon mot körsbär i stället. Jag tror det är första gången vi har så mycket surkörsbär eller skuggmorell, som de också heter
En äkta clafoutis ska egentligen innehålla körsbär, helst hela med kärnor och allt. Byter man ut frukten, exempelvis som här mot plommon, blir den tekniskt sett en flaugnarde
Vissa hävdar att bara clafoutis med körsbär får kallas clafoutis, annars är det en flaugnarde. Nu är mina plommon äntligen klara, söta gulröda Viktoriaplommon
Vi valde att fylla pajen med körsbär som vi hittade frysta (och urkärnade) i vår butik men man kan också testa att fylla den med päron, vinbär, hallon, aprikoser eller exempelvis plommon
Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, plommon, basilika och choklad. Använd den svamp du gillar bäst eller är i säsong till denna rätt
Nyanserad, fruktig smak med rostad fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, plommon, örter och choklad. Här vill jag slå ett slag för en kryddig och körsbärsdoftande härlig italienare
4 ägg4 dl socker4 dl vetemjöl300 g smält smör2-3 bär, jag tog rödavinbär från vår trädgård som jag hittade i frysen, det går lika bra med plommon, körsbär, vitavinbär osvRör ihop allt utom bären till en jämn smet