För ett tag sedan gjorde jag en chutneyglaserad fisk i ugnen som blev helt kanon men nu efter att ha sett en dokumentär om hur vårt industrifiske i världen fungerar är jag inte ett skit intresserad av att äta fisk jag inte själv har fiskat
Chokladcylinder fylld med hallongrädde, serverades med björnbär och vaniljkokta plommon. Till förrätt åt vi gratinerad kronärtskocka och till varmrätt en härlig Bouillabaisse, en fisk- och skaldjursgryta från Provence, som serverades med aioli och ett härligt bröd med timjan i
Funderar till och med på att utöka odlingarna med tomater och kanske chili – bara för att det är så härligt att gå runt på den lilla tomten och ta en tomat, ett par vinbär, kanske ett plommon
För dem är det inga konstigheter att göra sig lite besvär att dela en taxi och åka en halvtimme från Malmö för att få en bra matupplevelse och kanske lära sig lite om hur man bäst bevarar smaken av förra sommarens gula plommon, exempelvis
vinbär, mynta, plommon, sötlakrits, blåbär, hallon och peppar. Helgen som kommer är det dags för fotokurs för Matilda Lindeblad på Fotografiska i Stockholm, det är allt lite pirrigt vill jag lova
Plommon,päron. Jag äter nästan inget bröd längre, pastan byter jag ut mot andra mer glutenfria alternativ, kött har jag minskat på och äter mer fisk och vegetariskt istället och frukt och bär äter jag flera gånger om dagen
Nu är torget i Varberg fullt med höstens alla läckerheter – kantareller, Karl-Johan och andra svampar, lingon, äpplen, päron, plommon och naturligtvis alla härliga grönsaker och rotfrukter
Börjar ni middagen med att bjuda på rum punch och sedan avsluta med rom- och vaniljmarinerad ananas eller plommon tillsammans med en god glass, så får ni en god kväll med karibisk touch
För att fira lite extra under långhelgen kan ni sedan laga den goda lammgrytan med torkade plommon och smak av kanel och ingefära till söndagen, så blir det goda middagar eller matlådor över till nästa vecka