Häll olja i en ugnsform, lägg i laxfilé, blomkålsbuketterna, plommonen och rosmarin. 18 st Halverade plommon. 1200 g smulad fetaost. När det är 10 minuter kvar smular du över fetaosten och in i ugnen igen
Det kan också vara gott att smula lite fetaost över grytan vid serveringen. Grytan innehåller bland annat champinjoner, katrinplommon och haricots verts (gröna bönor) och är smaksatt med harissa och en härlig kryddblandning, ras el hanout, som jag hittade på bloggen 'Strenght and sunshine' (se här)
Blanda matvete, plommon, kål, lök, ärter och fetaost. Smula eventuellt fetaosten i mindre bitar. Skär plommonen i tunna klyftor och stek dem i en stekpanna med olja, 5 minuter. 100 g plommon. 50 g fetaost
Servera med blandad grönsallad och små plommontomater. 12 dl crème fraiche smaksatt med fetaost och soltorkade tomater (finns färdig) . 11 ask små plommontomater Sätt ugnen på 225 grader
Halvera tomaterna och skär fetaosten i tärningar. 3 sorters marmelad (jag hade plommon, pumpa och tomat). Entrecote med oreganopotatis med fetaostsallad (4 port). 200 g fetaost
På Håkans lott har söndagsmiddagen hamnat, ankbröst står på menyn och till den blir det plommonsås med plommon från Kalle och Hasses trädgård, det känns som en passande avslutning på helgen
Så här såg kvällen karibiska meny ut (dock fick räkorna till soppan bli kräftor istället och nektarinerna blev plommon, men då hade jag redan skrivit ut menyn)
Kyckling, plommon och fetaost Skinka, senap och ost Kyckling med citron 1 portion. När jag inte vet vad jag ska äta så blir det oftast en wrap eller en omelett