Plommon chutney kanel recept

Chutney, het

Chutney, het

Krossa kryddorna förutom kanelen i en mortel till småsmulig konsistens. När jag tog upp de sista rabarberna för i år, tänkte jag att det skulle vara kul att göra sin egen chutney
Chutney med indiska smaker

Chutney med indiska smaker

Krossa kryddorna förutom kanelen och lagerbladen i en mortel till småsmulig konsistens. En het och kryddstark chutney som passar perfekt till kycklingsspett eller att ha till indisk mat
Äppel päppel crunchy pie

Äppel päppel crunchy pie

Det allra bästa med hösten är, förutom naturens färgexplosion, alla underbara frukter som ska skördas som exempelvis plommon, päron och framför allt äpplen
Plommonkaka med rödbeta och vallmofrön

Plommonkaka med rödbeta och vallmofrön

Plommonkaka, marmelad och chutney är olika alternativ. Först ut blir en ljuvlig och höstig plommonkaka, färgad med en riven rödbeta till en ljuvlig rosa ton, smaksatt med vallmo i smeten och ovanpå ett strössel av hackade hasselnötter, mortlad kardemumma, kanel och socker
Ledsen

Ledsen

Också har hon gjort lite plommongrejs också, en chutney samt lite rödvinsinkokta godingar. Halvera och kärna ur plommonen
Kryddig plommonchutney

Kryddig plommonchutney

Häromveckan fick jag en stor kasse med plommon från en kollega. Passade därför på att avvara ett kilo av de söta frukterna till en het och kryddig chutney

Plommonchutney

Dessvärre hade jag inte kanelstänger hemma, ej heller rödvin. Min variant på Leilas plommonchutney innehåller följande