Krossa kryddorna förutom kanelen i en mortel till småsmulig konsistens. När jag tog upp de sista rabarberna för i år, tänkte jag att det skulle vara kul att göra sin egen chutney
Krossa kryddorna förutom kanelen och lagerbladen i en mortel till småsmulig konsistens. En het och kryddstark chutney som passar perfekt till kycklingsspett eller att ha till indisk mat
Det allra bästa med hösten är, förutom naturens färgexplosion, alla underbara frukter som ska skördas som exempelvis plommon, päron och framför allt äpplen
Plommonkaka, marmelad och chutney är olika alternativ. Först ut blir en ljuvlig och höstig plommonkaka, färgad med en riven rödbeta till en ljuvlig rosa ton, smaksatt med vallmo i smeten och ovanpå ett strössel av hackade hasselnötter, mortlad kardemumma, kanel och socker
Har ni ex päron, persikor, plommon eller nektariner hemma så kan ni ta det istället. Blanda samman grädde, creme fraiche, mango chutney, curry, sambal oelek, peppar till en sås
Häromveckan fick jag en stor kasse med plommon från en kollega. Passade därför på att avvara ett kilo av de söta frukterna till en het och kryddig chutney