En het och kryddstark chutney som passar perfekt till kycklingsspett eller att ha till indisk mat. Det är också gott att pensla lite chutney på laxen innan man grillar den
Skala vitlök och ingefära och riv eller hacka dem fint. Har du som jag turen att få plommon av en snäll vän, så kan du göra den här smakrika chutneyn inspirerad av kinsesisk plommonsås
Funderade på vad en bör göra med alla plommon och fick tips om plommonchutney av en vän. Det är det som är dumt med rymdmått istället för vikten för dessa plommonen är små och odlade helt utan gift eller särskild näring
Vi gjorde då bl a en pumpachutney som nu inspirerade mig till denna smakstarka variant med plommon. Den här chutneyn är inte så lämplig till dessertost, men till en helstekt fläskfilé eller annan kötträtt passar den utmärkt
Den första är en chutney med ingefära och citron, god både i och bredvid en god höstgryta. Förra veckan gjorde jag en supergod plommonsmulpaj, den kan jag dela med mig av vid ett annat tillfälle, jag gjorde också två st chutneys på plommon