Plommon chutney ingefära chili recept

Chutney, het

Chutney, het

När jag tog upp de sista rabarberna för i år, tänkte jag att det skulle vara kul att göra sin egen chutney
Chutney med indiska smaker

Chutney med indiska smaker

En het och kryddstark chutney som passar perfekt till kycklingsspett eller att ha till indisk mat. Det är också gott att pensla lite chutney på laxen innan man grillar den
Plommon- och äppelchutney

Plommon- och äppelchutney

Dela chilin på mitten och ta ur kärnorna och de vita remsorna, hacka chilin fint. Doppa plommonen i kokande vatten och dra av skalet och kärna ur
Kinesisk plommonchutney

Kinesisk plommonchutney

Skala vitlök och ingefära och riv eller hacka dem fint. Har du som jag turen att få plommon av en snäll vän, så kan du göra den här smakrika chutneyn inspirerad av kinsesisk plommonsås
Plommonchutney

Plommonchutney

Fräs lök, vitlök, ingefära och chili utan att det tar färg. Skala och finhacka gul lök, vitlök och ingefära
Ledsen

Ledsen

Också har hon gjort lite plommongrejs också, en chutney samt lite rödvinsinkokta godingar. Halvera och kärna ur plommonen
Plommonchutney

Plommonchutney

Dela chilifrukten. Kärna ur och klyfta plommonen. Häll upp chutneyn på rena varma burkar och sätt på lock
Plommonchutney med ingefära och chili

Plommonchutney med ingefära och chili

Funderade på vad en bör göra med alla plommon och fick tips om plommonchutney av en vän. Det är det som är dumt med rymdmått istället för vikten för dessa plommonen är små och odlade helt utan gift eller särskild näring
Chutney

Chutney

I helgen gjorde jag chutney på röda krusbär och omogna plommon. En kryddig och het chutney med curry, ingefära och röd chili i
Plommonchutney med extra allt!

Plommonchutney med extra allt!

Vi gjorde då bl a en pumpachutney som nu inspirerade mig till denna smakstarka variant med plommon. Den här chutneyn är inte så lämplig till dessertost, men till en helstekt fläskfilé eller annan kötträtt passar den utmärkt
Årets plommonskörd!

Årets plommonskörd!

Den första är en chutney med ingefära och citron, god både i och bredvid en god höstgryta. Förra veckan gjorde jag en supergod plommonsmulpaj, den kan jag dela med mig av vid ett annat tillfälle, jag gjorde också två st chutneysplommon

Fruktchutney

Lägg plommon, äpple, lök och chili i en kastrull tillsammans med sockret, vinäger, ingefära och salt