Plommon chili recept

Chili med mörk choklad & chipotle

Chili med mörk choklad & chipotle

Ett mjukt,bärigt rött vin med smak av björnbär,plommon,vanilj och choklad. ) En chili som du gör på högrev,mörkchoklad och en drös med massa kryddor
"Chili rojo y verde"-experiment

"Chili rojo y verde"-experiment

Avsluta med tomater och plommon eftersom de är blötast. Rosta grönsakerna eftersom, paprikorna och chilin ska få ordentlig svärta, löken behöver inte bli mjuk men ska börja dofta, akta så att du inte bränner vitlöken, den behöver bara få lite färg
Chili con chorizo

Chili con chorizo

Tidigare har ni sett vanlig, enkel chili con carne på köttfärs och en lite snyggare chili con carne med bacon och plommon här på bloggen
Plommonchutney med ingefära och chili

Plommonchutney med ingefära och chili

Ger ca 5 dl 8 plommon 2 rödlökar 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 4 msk strösocker 4 msk honung 2 msk ättiksprit (12 %) 3 msk finriven färsk ingefära finrivet skal av 1 citron 2 krm salt Lägg till i inköpslistan
Baka med plommon: 5 recept

Baka med plommon: 5 recept

Till en chutney går det däremot åt mycket frukt – om du dubblar detta recept med chili och balsamvinäger blir du av med ett helt kilo
Kyckling med plommon

Kyckling med plommon

Ta bort kärnor och mellanväggar i chilin och hacka den fint. Lägg upp kycklingfräset på ett fat och lägg på urkärnade och klyftade plommon
Plomonchutney med chili

Plomonchutney med chili

Skölj plommonen, dela och kärna ur dem. Tillsätt socker, salt, hackad lök och vitlök, vinäger, senapsfrön och finhackad chili
Plommonchutney

Plommonchutney

Lägg plommonen i botten på kastrullen, lägg i alla andra ingredienser ovan på. 1 kg plommon, halverade och urkärnade. 1 msk chili, röd finhackad
Plommonchutney med balsamvinäger

Plommonchutney med balsamvinäger

Skär "slantar" av chilin och låt kärnorna vara kvar. Skär plommon i kvartar. 700 g plommon (vikt utan kärnor). 1 röd chili
Bacon o chorizo gryta

Bacon o chorizo gryta

4 plommon tomater. 1 burk chili Cream fraiche. 4 plommon tomater. 1 burk chili Cream fraiche. Calle stod i köket när jag kom hem , jättegod gryta med pasta serverades
Buffé till makens företags after work

Buffé till makens företags after work

Bacon- & broccoli paj, tunnbrödsklämma med rostbiff, grillad fläskfilé med kapris- & bacon vinägrett, curryfrästa kycklingspett, paprikasotade laxkuber toppad med rostad plommon cocktail tomat, ört- & vitlöks nötspett, pizzabullar, rågknäcke medaljong med lax spread och örtkryddad filékorv och prästost sticks
Chutney, het

Chutney, het

4 st plommon. 1 röd chili, finhackad utan kärnor. 4 st plommon. 1 röd chili, finhackad utan kärnor. När jag tog upp de sista rabarberna för i år, tänkte jag att det skulle vara kul att göra sin egen chutney
Plommon- och äppelchutney

Plommon- och äppelchutney

Dela chilin på mitten och ta ur kärnorna och de vita remsorna, hacka chilin fint. Doppa plommonen i kokande vatten och dra av skalet och kärna ur
Plommonchutney

Plommonchutney

röd chilifrukt. mogna plommon. Skölj och kärna ur plommonen • Skär dem i mindre bitar ochlägg dem i en kastrull • Skala och hacka löken • Skölj, kärnaur och finstrimla chilin • Lägg lök och chili i kastrullen och tillsättsocker, vatten och vinäger • Låt koka upp och sjudaunder lock i cirka 45 minuter • Smaka av med salt • Tillsättvalnötter och häll upp på varma, steriliserade burkar • Hålleri kylskåp i cirka 6 månader
50 tips på tillbehör till grillat!

50 tips på tillbehör till grillat!

Plommonchutney från Ekenäs. 750g plommon 350g gul lök 125g russin 250g råsocker 1/2 msk finhackad chili 2 msk gula senapsfrön 3 dl äppelcidervinäger 1 kanelstå. 750g plommon. 1/2 msk finhackad chili