Plommon bittermandel recept

Clafoutis med plommon

Clafoutis med plommon

Grundreceptet på clafoutisen har jag lånat ut Mia Öhrns underbara bok ”Franska bakverk”, men jag har lagt till äkta vanilj och lite riven bittermandel för att ersätta det mandelsmakande ämne som körsbärskärnorna bidrar med
Plommonkaka

Plommonkaka

Dela plommonen och ta bort kärnan. 10 st plommon. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp
Lättgjord glutenfri plommonkaka i långpanna

Lättgjord glutenfri plommonkaka i långpanna

Om du inte tål mandel föreslår jag att du i stället ökar på med motsvarande mängder durramjöl och rårismjöl, och hoppar över bittermandel samt mandelhacket i strösslet
Madeltarteletter med sockerfri plommonkräm

Madeltarteletter med sockerfri plommonkräm

Tag av den från värmen och tillsätt honung, steviadroppar och bittermandel. Oavsett om det är Melodifestivalen eller film ni kollar på ikväll så har jag här ett festligt och mycket gott recept jag vill dela med mig av som är mycket passande att tugga på - mandeltartaletter med plommonkräm och vaniljkvarg
Happy Valentine Linda

Happy Valentine Linda

Vinha da Urze Reserva – Ekologiskt • Varm, fruktig, utvecklad doft med plommon, mogna mörka bär, körsbär, kryddor och fat
Plommonmazariner

Plommonmazariner

Mixa samman mandelmassa, rumsvarmt smör, bittermandel, ägg och mjöl till en slät massa. Dela och kärna ur plommonen och skär dem i tunna klyftor
Japan möter Österlen

Japan möter Österlen

En stående dryck de senaste åren har varit umeshu – en typ av japansk likör på macererade gröna plommon (ume) som egentligen är aprikoser
Plommonen kommer i rask takt!!!

Plommonen kommer i rask takt!!!

Tack vare att kärnorna är kvar, får plommonen en liten smak av bittermandel eftersom kärnorna är kvar, som ger dom en kraftigare smak

Mazarin och plommonfrestelse

Skålla och skala sötmandel och bittermandel. Skär de utkärnade plommonen i klyftor och fördela dem jämnt över fyllningen

Rund kaka med nöttopping

Dela och kärna ur plommonen och lägg i smeten med kupiga sidan upp. Vispa ihop ägg, mjölk och riven bittermandel

Glaserad plommonkaka

Kärna ur och dela plommonen på mitten. 1 mald bittermandel. 5-6 plommon. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna och kryddorna i en bunke

Plommonmazariner

Mixa samman mandelmassa, rumsvarmt smör, bittermandel, ägg och mjöl till en slät massa. Dela och kärna ur plommonen och skär dem i tunna klyftor

Plommonmazariner

Mixa samman mandelmassa, rumsvarmt smör, bittermandel, ägg och mjöl till en slät massa.  Dela och kärna ur plommonen och skär dem i tunna klyftor

Ostkaka med plommonkompott

Mal eller mixa mandel och bittermandel. Plommonkompott. Skölj plommonen och dela i klyftor. Tillsätt plommon och konjak och sjud ett par minuter tills plommonen mjuknat