Grundreceptet på clafoutisen har jag lånat ut Mia Öhrns underbara bok ”Franska bakverk”, men jag har lagt till äkta vanilj och lite riven bittermandel för att ersätta det mandelsmakande ämne som körsbärskärnorna bidrar med
Om du inte tål mandel föreslår jag att du i stället ökar på med motsvarande mängder durramjöl och rårismjöl, och hoppar över bittermandel samt mandelhacket i strösslet
Tag av den från värmen och tillsätt honung, steviadroppar och bittermandel. Oavsett om det är Melodifestivalen eller film ni kollar på ikväll så har jag här ett festligt och mycket gott recept jag vill dela med mig av som är mycket passande att tugga på - mandeltartaletter med plommonkräm och vaniljkvarg
Jag har redan tidigare lagt upp detta recept på mandeltartaletter med vaniljkvarg och hemmagjord plommonkräm men det var så gott att jag lägger upp det igen - fast denna gång användandes andra foton
Kärna ur och dela plommonen på mitten. 1 mald bittermandel. 5-6 plommon. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna och kryddorna i en bunke
Mal eller mixa mandel och bittermandel. Plommonkompott. Skölj plommonen och dela i klyftor. Tillsätt plommon och konjak och sjud ett par minuter tills plommonen mjuknat