Milton tänker mera på att samla till vinterförrådet och plockar äpplen som sedan skal bli sylt tillsammans med plommon, lilla minigrisen Timon äter upp de som inte går att använda
Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, plommon, basilika och choklad. Använd den svamp du gillar bäst eller är i säsong till denna rätt
Doften är mycket fruktig med inslag av fat, mörka bär, lavendel, plommon och vanilj. Fyllt med smaker från mörka bär som körsbär och svarta vinbär, samt choklad, kaffe och basilika
Funderar till och med på att utöka odlingarna med tomater och kanske chili – bara för att det är så härligt att gå runt på den lilla tomten och ta en tomat, ett par vinbär, kanske ett plommon
Servera gärna med lite extra hackad basilika och några droppar olivolja. 300 g färska små tomater (exempelvis plommon,cocktail eller körsbär). 3 msk finhackad fryst eller färsk basilika. 300 g färska små tomater (exempelvis plommon,cocktail eller körsbär). 3 msk finhackad fryst eller färsk basilika
Asien-inspirerad dressing med plommon. En näve färsk basilika (endast bladen). 80 gram / 2 söta färska röda plommon, urkärnade och om så önskas skalade. 80 gram / 2 söta färska röda plommon, urkärnade och om så önskas skalade
Gazpacho med granatäpple (ca 8 pers förrätt)5-6 mogna (plommon) tomater1 gurka2 st (spets) paprikor3 små schalottenlökar3 vitlöksklyftor1 st granatäpple4-5 dl tomatjuice1 msk vinägeren näve färsk basilika1-2 tsk salt4 msk olivoljatabasco enligt smaksvartpeppar(2 skivor vitt bröd)Gräv ur kärnorna ur granatäpplet, blötlägg kärnorna så allt det vita faller bortTvätta alla grönsaker, hacka grovtSkala vitlöken och löken, hacka grovtSläng alla ingredienser i en blenderSmaka av om det behövs mer salt, tomatjuice, tabasco etc