➥ Halvera och kärna ur plommonen. ➥ Förbered ingefära och apelsinskal. ➥ Blanda ner salladslök och koriander i de marinerade plommonen precis före servering
Skålla, skala och kärna ur plommonen. Lägg ner plommon och paprika i grytan tillsammans med kapris. Pressa saften ur 1/2 citron och 1/1 apelsin. Tillsätt pressad saft av 1/2 apelsin och 1/2 citron, vin, salt, peppar och tomatpuré. 1 st apelsin. 5 st plommon
· Apelsin. Servera med hallon, kakao nibs och eventuellt lite apelsinsaft som pressas över. · 1 dl torkade katrinplommon (74g). Lägg plommon i varmt vatten och låt stå i 30 minuter. · 1 dl torkade katrinplommon (74g)
Dela, kärna ur och skär plommon i midre bitar. finrivet skal av apelsin i en kastrull. Koka upp plommonen med skalad och finkackad rödlök, finriven ingenfära rött vin, balsamvinäger, kanelstänger, chilipulver, salt, socker, ev
Gjord på Tempranillo och med inslag av torkade körsbär, plommon, kakao, dill och tobak. Crema catalana med lätt smak av kanel, apelsin, citron och vanilj
– Färsk frukt såsom granatäppelkärnor, färska fikon, plommon, vindruvor, melon…. Finrivet skal av en apelsin (helst biologisk eftersom du ska använda skalet)
Chokladcylinder fylld med hallongrädde, serverades med björnbär och vaniljkokta plommon. -Crêpe Suzette, en tunn och fin pannkaka som flamberas och serveras i en sås av apelsin
Avokado, bananer, kiwi, mango, nektariner, päron, plommon och tomater bör till exempel förvaras på en annan plats än dina äpplen, broccoli, morötter, bladgrönsaker och vattenmelon
Inspirerad av Jamie som gjorde en variant på den typiska brittiska mince pie, En dessert med den söta fyllning av så kallad mincemeat och som till jul passar med blandningen av torkad frukt som t ex sultanrussin, aprikoser, plommon samt nötter, kryddor, apelsin och whisky