Plommon amaretto recept

Plommon i amaretto

Plommon i amaretto

Låt ett kg plommon koka med några minuter. av skalet från plommonen. Fördela plommon och ev några dl färska hallon och björnbär i rena glasburkar
Plommon Cobbler

Plommon Cobbler

Blanda 1 dl socker med kanelen, citronskalet, citronjuicen, amaretto, majsstärkelse och 1/2 tsk salt i en skål och rör ned plommonskivorna. Tillsätt plommonröran och grädda det hela i ca 45 minuter tills skorpan är gyllenbrun. 1 dl Amaretto. 1 liter skivade plommon
Plommonkaka med mandelgrädde

Plommonkaka med mandelgrädde

När väl plommonen mognat på träden i vår trädgård så blir det en kamp om frukterna mellan oss och fåglarna
Plommonmarmelad med stjärnanis

Plommonmarmelad med stjärnanis

I två av burkarna (det blev tre) skvättes det dessutom ner en stänkare, rom i en och Amaretto i den andra, men det är så klart frivilligt om man vill ha en berusad marmelad eller inte
Plommon och äppelklyftor i Amaretto

Plommon och äppelklyftor i Amaretto

Hittade recept på Plommon i Amaretto och tänkte att jag då testar att även göra äpplen så. Det har blivit oerhört mycket äpplen i år och mina föräldrar har fått massor med plommon (själv fick jag inga pga krussjuka) så då gäller det att ta reda på allt
Alla dessa plommon!!!

Alla dessa plommon!!!

Jag skall försöka mig på en form av Amaretto. Ja nu kommer mina förslag på vad man kan göra med alla dessa plommon som det blivit VÄLDIGT många av i år
Min favoritpaj

Min favoritpaj

Det blir mycket plommon nu och jag får tydligen inte nog av dem, antagligen för att de inte är så. Sjlivovitz, Amaretto, Disaronno eller bourbon funkar också
Romesco

Romesco

Jag blev sugen på plommon i amaretto, körsbärskompott – men nu är körsbären slut, acciugata, en kycklingrätt med oliver, fikonmarmelad, äppel- & saffranschutney
Romesco

Romesco

Jag blev sugen på plommon i amaretto, körsbärskompott - men nu är körsbären slut, acciugata, en kycklingrätt med oliver, fikonmarmelad, äppel- & saffranschutney

Amarettokokta plommon

Skölj plommonen, halvera dem och plocka bort kärnorna. Tillsätt plommon och likör. Lägg på ett lock och låt plommonen svalna i sockerlösningen