Blanda 1 dl socker med kanelen, citronskalet, citronjuicen, amaretto, majsstärkelse och 1/2 tsk salt i en skål och rör ned plommonskivorna. Tillsätt plommonröran och grädda det hela i ca 45 minuter tills skorpan är gyllenbrun. 1 dl Amaretto. 1 liter skivade plommon
I två av burkarna (det blev tre) skvättes det dessutom ner en stänkare, rom i en och Amaretto i den andra, men det är så klart frivilligt om man vill ha en berusad marmelad eller inte
Hittade recept på Plommon i Amaretto och tänkte att jag då testar att även göra äpplen så. Det har blivit oerhört mycket äpplen i år och mina föräldrar har fått massor med plommon (själv fick jag inga pga krussjuka) så då gäller det att ta reda på allt
Jag skall försöka mig på en form av Amaretto. Ja nu kommer mina förslag på vad man kan göra med alla dessa plommon som det blivit VÄLDIGT många av i år
Det blir mycket plommon nu och jag får tydligen inte nog av dem, antagligen för att de inte är så. Sjlivovitz, Amaretto, Disaronno eller bourbon funkar också
Jag blev sugen på plommon i amaretto, körsbärskompott – men nu är körsbären slut, acciugata, en kycklingrätt med oliver, fikonmarmelad, äppel- & saffranschutney
Jag blev sugen på plommon i amaretto, körsbärskompott - men nu är körsbären slut, acciugata, en kycklingrätt med oliver, fikonmarmelad, äppel- & saffranschutney