Vi hade precis flyttat in i radhuset och hade massor av äpplen och plommon att ta hand om. Det blev bland annat en äppelchutney med chili och soltorkade tomater
Byt ut äpplena mot gula plommon. DAGENS RECEPT 14-09-11. ÄPPELCHUTNEY MED CITRON. En chutney tillagad på äpplen, lök och citroner med goda kryddor är fint att ha i förrådet
Plommon i konjak. Lägg i plommon och citronskalet och koka upp igen. Då mina fruktträd inte gett frukt i år (dom är bara ca 3 år gamla) så fick min moster komma upp med ett lass äpplen samt plommon. 800 gram plommon3 dl vatten3 dl socker1 kanelstångrivet skal av 0,5 citron2 dl konjak1 krm natriumbensoatKoka upp vatten i en kastrull, ha iskallt vatten bredvid. Lägg ner lite plommon i taget i kokvattnet, låt koka ca 1 minut och lyft sedan över dom till det kalla vattnet. (Jag la 2 skivor äpplen överst för att trycka ner plommonen i lagen helt. 800 gram plommon