Plommon äppelchutney recept

Plommon- och äppelchutney

Plommon- och äppelchutney

Doppa plommonen i kokande vatten och dra av skalet och kärna ur. 1 kg plommon. Skala och kärna ur äpplena
TBT – oktobermat

TBT – oktobermat

Vi hade precis flyttat in i radhuset och hade massor av äpplen och plommon att ta hand om. Det blev bland annat en äppelchutney med chili och soltorkade tomater
Dagens recept: Äppelchutney med citron

Dagens recept: Äppelchutney med citron

Byt ut äpplena mot gula plommon. DAGENS RECEPT 14-09-11. ÄPPELCHUTNEY MED CITRON. En chutney tillagad på äpplen, lök och citroner med goda kryddor är fint att ha i förrådet
Skördetid - inläggningar och mos

Skördetid - inläggningar och mos

Plommon i konjak. Lägg i plommon och citronskalet och koka upp igen. Då mina fruktträd inte gett frukt i år (dom är bara ca 3 år gamla) så fick min moster komma upp med ett lass äpplen samt plommon. 800 gram plommon3 dl vatten3 dl socker1 kanelstångrivet skal av 0,5 citron2 dl konjak1 krm natriumbensoatKoka upp vatten i en kastrull, ha iskallt vatten bredvid. Lägg ner lite plommon i taget i kokvattnet, låt koka ca 1 minut och lyft sedan över dom till det kalla vattnet. (Jag la 2 skivor äpplen överst för att trycka ner plommonen i lagen helt. 800 gram plommon

Äppelchutney med plommon

Lägg äppelbitar, skivad schalottenlök, vitlök samt torkade kärnfria plommon i en kastrull. kärnfria plommon

Äppelchutney i tryckkokare

5 torkade plommon hackade i småbitar. Häll i oljan i tryckkokaren och tillsätt chili, kanel, nejlikor och ingefära

nyskördade äpplen & plommon

En del av skörden blev plommon- och äppelchutney som för övrigt passar utmärkt till kvällens meny från vår veckomeny