Plattfisk i ugn recept

Hel plattfisk i ugn

Hel plattfisk i ugn

Lägg fisken på ett ugnsfast fat. Koka morötter och potatistill de mjuknat. Lägg upp på fat hela fisken, placera potatis, morötter och citronintill
Parmesangratinerad plattfisk

Parmesangratinerad plattfisk

Lägg dem i en smord ugnssäker form. Krydda och vikihopfiskfiléerna. Droppa över vinägern och häll över såsen
Piggvar med smält smör och pepparrot

Piggvar med smält smör och pepparrot

Piggvaren är en klar favoritiblandplattfiskarna. Eftersom fisken är mild och rejäl i köttet är den precis som hälleflundra perfekt ikombinationfinpotatis, nyriven pepparrot och skirat varmt smör
Fiskgratäng med sjötunga

Fiskgratäng med sjötunga

Fiskeni formen är av den platta sorten, sjötunga heter den och har man inte sådan så använder man antingen rödtunga eller annan plattfisk man gillar och hittar
Spättagratäng florentine

Spättagratäng florentine

Sätt in gratängen iugnentills det bubblar om såsen och den har fått lite färg. Smöra en ugnsform. Om Spättagratäng florentine var ett vin skulle det stå under avdelningenMild & delikat på Systemets hyllor
Fiskrulader med parmaskinka

Fiskrulader med parmaskinka

bergtunga eller annan plattfisk. Lägg fisken med skarven nedåt i en smord ugnssäker form och droppa på olivolja
Ingvars fiskgratäng med räkor

Ingvars fiskgratäng med räkor

Smöra en ugnssäker form, lägg i löken. Förbered fisken. Tillsätt grädde, crème fraiche, vinet, det reducerade räkavkoket och spadet från fisken som stått iugnen
Den godaste fiskrätten!

Den godaste fiskrätten!

När vi lyckas lägga vantarna på plattfisk är det ALLTID denna rätt vi lagar i första hand. Rulla ihop och lägg i en lagom liten kastrull (om du vill laga rätten på spisen) eller ugnsform
Fiskfilé i luftig vinsås

Fiskfilé i luftig vinsås

Smörj en ugnsfast form med resten av matfettet. FISKFILÉILUFTIGVINSÅS. Ta ut formen ur ugnen och häll över såsen
Rödtungarullader med saffranstimjancrème

Rödtungarullader med saffranstimjancrème

Du kan också ersätta rödtungan med annan plattfisk efter eget tycke och smak. Rulladerna serverade jag sedan med med ugnsrostade grönsaker i form av rödbetor, sötpotatis, morötter, blomkål och palsternacka, samt med smörstekta champinjoner och spenatblad därtill