Pizzadeg recept

33 Spara
Pizzadeg

Pizzadeg

En del har förutom olja lite smält smör i degen, men jag tycker det fungerar bäst med bara olja. Finns tyvärr bara i tiolitersdunk, men rapsstekolja med smörsmak är i princip samma sak
9 Spara
pizzadeg  från USA

pizzadeg från USA

Forma degen till ett upp och nervänt tefat,börja sen arbeta underifrån från mitten degen tills den blir ca 30 cm i diameter. Lägg fyllningen du vill ha , in en pizzasten i ugnen 10 min i 290 grader. 1/4 tsk torrjäst
4 Spara
Pizzadeg

Pizzadeg

Jäs pizzadegen i en stor bunke, under handduk i 35 min. 1/2 dl Zeta Olivolja Classico Extra Vergine. Rör ut jästen i vatten i en degbunke
1 Spara
Pizza Rosso

Pizza Rosso

Lägg de inkokta tomaterna på pizzadegen tillsammans med skivad chevré. Pizzadeg. Gör så här. Degen. Blanda jäst, olja, och fingervarmt vatten i en degbunke
4 Spara
Pizza med nötfärs, rödlök, rosmarin och grekisk getost

Pizza med nötfärs, rödlök, rosmarin och grekisk getost

Nötfärs smaksattes med rosmarin och vitlök, och fördelades över pizzan. Pizza med nötfärs, rödlök, rosmarin och grekisk getost Fyllning cirka 400 gram nötfärs 1 msk finhackad, färsk rosmarin 1 vitlöksklyfta, finriven salt och svartpeppar 1 liten rödlök, skuren i tunna halvmånar 1 paket Zetas grekiska getfeta à  150 gram Pizzasås 1 burk Mutti krossade tomater 2 msk olivolja 2 msk Mutti trippelkoncentrerad tomatpuré 3 vitöksklyftor, rivna salt och svartpeppar Mixa samtliga ingredienser till en slät sås. Pizzadeg 25 gram jäst 3 dl fingervarmt vatten 2 msk olivolja 0,5 tsk råsocker 1 tsk salt knappt 400 gram vetemjöl Detta är den mängd deg som behövdes till fyllningen - är man en hel familj som skall äta, bör degens minst dubbleras
2 Spara
Fredagspizza

Fredagspizza

En krispig pizzadeg med bara färgglada favoriter på. ½ deciliter kvarg. Pizzadeg 1 pizza. 1 deciliter mixade havregryn • 1 äggvita • ½ deciliter kvarg • 1 kryddmått bakpulver • salt • peppar • pressad vitlök
1 Spara
Fruktbröd med hasselnötter

Fruktbröd med hasselnötter

150 gram rågmjöl (fint). ) Har du redan snygga överarmar eller bara inte känner att du vill göra det för hand (det är helt okej, jag brukar också använda maskinen ibland, hade den senast idag till pizzadegen) så kör du på låg fart i maskinen i 15 minuter. 150 gram rågmjöl (fint)
57 Spara
Leilas pizzadeg

Leilas pizzadeg

Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg
17 Spara
Glutenfri pizzadeg

Glutenfri pizzadeg

glutenfri mjölmix. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda 2 dl ljummet vatten med jästen och fiberhusk. Tillsätt oljan och saltet och blanda runt så allt löser sig någorlunda med varandra
9 Spara
Leilas pizzadeg

Leilas pizzadeg

Blanda jäst, kryddor, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg
3 Spara
Pizzadeg och tomatsås till pizza

Pizzadeg och tomatsås till pizza

Häromveckan hade jag pizzareportage i tidningarna jag skriver för, och innan jag lägger ut krönikan tänkte jag lägga ut pizzadegen och tomatsåsen i ett eget inlägg här, som är enkelt att länka till i framtiden när man hittar på nya recept på pizza framöver
3 Spara
Pizzadegen

Pizzadegen

Ni kanske tror att ni sitter inne med den perfekta pizzadegen. Skulle inte tro det va, för Calle är så mallig över sitt senaste degexperiment att det måste vara den bästa pizzadegen någonsin
0 Spara
Snabb pizzadeg

Snabb pizzadeg

Sätt ugnen på 225-250 grader. Lös jästen och sockret i vattnet. Knåda i mjölet, gärna med matberedare eller hushållsassistent
0 Spara
Pizzadeg med starter

Pizzadeg med starter

Vi tycker att det är gott med aubergine och champinjoner i fyllningen och recept på den fyllningen hittar du här en bit ner i inlägget eftersom början handlar om ett annat sätt (vårt vanliga) att göra pizzadeg
Sökförslag och sidor