Pressa ner vitlök. Häromveckan hade jag pizzareportage i tidningarna jag skriver för, och innan jag lägger ut krönikan tänkte jag lägga ut pizzadegen och tomatsåsen i ett eget inlägg här, som är enkelt att länka till i framtiden när man hittar på nya recept på pizza framöver
Lägg sedan i vitkål, pressad vitlök, övriga kryddor och smulad buljongtärning. Igår var mannen riktigt kreativ i sin matlagning och komponerade ihop en variant av piroger som han gjorde med färdigköpt pizzadeg från kyldisken
Pizzadeg1 kg vetemjöl special (eller Tipo ‘00’ eller 800 g vetemjöl och 200 g finmalen semolina) 1 msk havssalt 14 g torrjäst 1 msk strösocker 4 msk extra virgin olivolja 650 ml vatten, fingervarmt. Tomatsås olivolja 4 klyfta vitlök en liten kruka färsk basilika, plockade och rivna blad 3 förp hela plommontomater på burk (à 400 g) havssalt svartpeppar, nymalen
Pizzadeg. *Vitlöksfräst grönkål m. Jag skulle även ha på valnötter på pizzan men kom på den när jag nästan hade ätit upp den, snacka om glupsk Pizzadeg