Nötfärs smaksattes med rosmarin och vitlök, och fördelades över pizzan. Pizza med nötfärs, rödlök, rosmarin och grekisk getost Fyllning cirka 400 gram nötfärs 1 msk finhackad, färsk rosmarin 1 vitlöksklyfta, finriven salt och svartpeppar 1 liten rödlök, skuren i tunna halvmånar 1 paket Zetas grekiska getfeta à 150 gram Pizzasås 1 burk Mutti krossade tomater 2 msk olivolja 2 msk Mutti trippelkoncentrerad tomatpuré 3 vitöksklyftor, rivna salt och svartpeppar Mixa samtliga ingredienser till en slät sås. Pizzadeg 25 gram jäst 3 dl fingervarmt vatten 2 msk olivolja 0,5 tsk råsocker 1 tsk salt knappt 400 gram vetemjöl Detta är den mängd deg som behövdes till fyllningen - är man en hel familj som skall äta, bör degens minst dubbleras
Pizzadegen är kul att tillaga då den bara rörs ihop och inte behöver jäsa, sedan häller man ut den på en bakplåt med bakplåtspapper och förgräddar den lite innan fyllningen läggs på
torkad rosmarin. Ringla över olja, på med salt, peppar och rosmarin. 500 g pizzadeg (från pizzeria eller färdig från mataffär). 500 g pizzadeg (från pizzeria eller färdig från mataffär)
Vår pizzadeg bakas för övrigt med 00-mjöl som kavlas ut till supertunna pizzabottnar. Vit pizza med getost päron och rosmarin (0). Rotfruktspizza med rosmarin och prästost (3)
Fördela spenatröran över pizzadeg (med tomatsås). En viss Ernst var programledare och han gjorde en pizza med potatis, västerbottensost och rosmarin i det programmet
Receptet på dessa är anpassat efter Leila Lindholms, men istället för pizzadeg så använde jag färdig smördeg (gjord på smör) eftersom jag ville ha krispiga och fluffiga rullar
På tal om pizza, nästa del i matlagningen innebar att rulla ut pizzadegen som kommit med påsen (ekologisk liksom allt annat såklart), och dela den i två
valfri pizzadeg, ex färdig om ni är lika slappa som jag. Rosmarin eller timjan är ganska vanligt att ha på, men den här gången ville jag göra en svensk sommarversion
en nypa torkad rosmarin. Under tiden fräs blandfärs med vitlök och rosmarin i lite olja. Täck en bakplåt med bakpapper och bredd ut pizzadegen till 1 cm tjock cirkeln