Pizzadeg. När den är färdiggräddad och härligt krispig i kanterna klär jag den med tunna skivor av kalvfilé, nyriven parmesan, ruccola, rostade pinjenötter, flingsalt och olivolja
Bred ut din pizzasås på pizzadegen. Toppa sedan med parmaskinka, pinjenötter och basilikablad. Pizzadeg. Pizzadeg2 1/2 dl vetemjöl + 1 dl till utbakning1/2 tsk salt1 tsk bakpulver2 1/2 dl turkisk yoghurtGör såhärBlanda ihop mjöl, salt och bakpulver. Topping2 dl riven ost6 cocktailtomater på kvist1 tsk olivolja10 oliver, kalamata125 g mozzarella3 skivor parmaskinka2 msk rostade pinjenötterBasilikabladSvartpepparGör såhärSätt ugnen på 250 grader
Ifall det är någon därute som känner sig lite wild and crazy och kan tänka sig att byta bort sin fredagstacos mot en fredagspizza, så kommer här ett recept på en prima pizza med getost, fikonmarmelad, pinjenötter och rucola
Pizzadeg. Lägg på mozzarella, riven ost, salami, tomater, kronärtskockor och pinjenötter. Låt stå och småputtra tills pizzadegen har jäst färdigt, rör om ibland
Rulla ut pizzadegen på en bakpappersklädd plåt. en liten påse pinjenötter eller solrosfrön. Lägg på den stekta löken, vindruvor och pinjenötterna på pizzan