Jag gjorde en egen tomatsås (med några genvägar) som passade alldeles utmärkt till pasta. 1 burk färdig pizzasås (som följer med pizzadeg). 1 burk färdig pizzasås (som följer med pizzadeg)
Den perfekta pizzadegen Spara Skriv ut Portioner. Tipo 00 är det allra finaste mjölet som används för att göra pizza och pasta i Italien, det är riktigt finmalet och siktat så klarar det av högre temperaturer än andra mjölsorter
Det blev lite deg över och i ett huj förvandlades den till "pasta" och ett par bonusrätter. En rätt med kokt pasta som värms i yoghurt och som serveras med mynta och en yoghurtsoppa med mynta som särskilt barn är förtjusta i och som i smaken påminner om den makaronivälling som mamma gjorde när jag var liten på överblivna makaroner och mjölk
Även pasta- och pizzadeg kan bakas i maskinen (har ännu ej testat det). Jag fick nyligen en förfrågan från Whiteaway att testa en hushållsprodukt från deras sortiment
Pasta di pizza (pizzadeg). Pasta di pizza. Häll vatten och olja i en bunke. Ta kallt vatten. Varmare vatten ger snabbare jäsning, men det blir godare med långsam jäsning
Det finns mycket goda recept med kantareller här i arkivet som man kan laga (nypotatissallad med kantareller och bacon, kantarellsås till kött, pasta i olika varianter, små pajer, till pocherat ägg, på Västerbottenspaj och som toast) men jag vill även tipsa om detta sprillans nya recept på kantarellpizza
Månadens tema är pizza, pasta eller matpaj. ½ sats glutenfri pizzadeg½ ask ärtskott, ca 50 g1½ dl riven mozarella1 tsk italiensk salladskrydda1 msk olivolja1 liten burk soltorkade körsbärstomater, 140 g400 g oskalade räkor100 g musslor utan skalmozarella att strö över, ca 1 dl + ev lite mer av någon örtkrydda
För det mesta så gör jag min pizzadeg med surdeg och för varje gång så blir den bättre och bättre. Jennie med bloggen Kalasgott har något som hon kallar månadens matutmaning och denna månaden är temat pizza, pasta eller paj så mitt bidrag till denna tävlingen blir denna pizza
Receptet på min pizzadeg och tomatsås hittar ni här. Igår när jag skulle koka pasta till halva släkten så gjorde jag på tok för mycket och istället för att slänga allt så gjorde jag den här pastagratängen till kvällsmat
Pizzadeg. Smaken blev lite som en pastagratäng fast utan pasta med bara ostsås och korv typ… Helt okej, men inte en pizza jag kommer göra igen, men extremt kul att prova nya varianter såklart