Ta en tillräckligt stor bunke så den inte jäser över kanten, och täck ordentligt med en plastpåse. Kavlade ut degen tunt och lade på bakplåten med ett bakplåtspapper mellan
Forma degen till ett upp och nervänt tefat,börja sen arbeta underifrån från mitten på degen tills den blir ca 30 cm i diameter. Lägg på fyllningen du vill ha , in på en pizzasten i ugnen 10 min i 290 grader. 1/4 tsk torrjäst
Pizzadeg1 kg vetemjöl special (eller Tipo ‘00’ eller 800 g vetemjöl och 200 g finmalen semolina) 1 msk havssalt 14 g torrjäst 1 msk strösocker 4 msk extra virgin olivolja 650 ml vatten, fingervarmt. Tomatsås olivolja 4 klyfta vitlök en liten kruka färsk basilika, plockade och rivna blad 3 förp hela plommontomater på burk (à 400 g) havssalt svartpeppar, nymalen
Även pasta- och pizzadeg kan bakas i maskinen (har ännu ej testat det). Vi har länge sneglat på en brödbakmaskin så varför inte ta tillfället i akt att testa en sådan tänkte jag
Pizzadeg. Grädda dem med tomatsås i ugnen i några minuter, ta ut och lägg på toppingen. Pizzadeg. Värm vattnet till 40 grader, blanda torrjästen och vattnet tills jästen löst sig
Efter att du kavlat ut pizzadegen – lägg upp degen direkt på den mjölade pizzaspaden. Tanken är att försöka uppmärksamma fler på hur stor påverkan våra matval har för miljön, samtidigt som vi också kan visa att man verkligen inte behöver käka tråkigt för att äta vego
Pizzadeg. Några lata dagar finns kvar av lovet och då passar vi på att baka pizza till hela familjen. Lägg på valfri topping - tomat, paprika, smakrika ostar,