Pizzadeg1 kg vetemjöl special (eller Tipo ‘00’ eller 800 g vetemjöl och 200 g finmalen semolina) 1 msk havssalt 14 g torrjäst 1 msk strösocker 4 msk extra virgin olivolja 650 ml vatten, fingervarmt
Efter att ha sett ett Jamie Oliver på tv laga pizza, blev vi också riktigt sugna. Men vi använde vårt egna recept, men prövade hans idé med att använda pajformen som pizzaform
Pizzadeg. Strö över skivade oliver och bryt över mozzarellan. 15 kärnfria kalamataoliver, skivade. 1 buffelmozzarella 15 kärnfria kalamataoliver, skivade
ett gäng goda oliver. Lägg på skivade vitlökar, strimlade marinerade tomater, skivad rödlök, skivade champinjoner, inlagda kronärtskockor, oliver, små öar av pesto & massor med ost
Pizzadeg. Pizzadeg25 g jäst2,5 dl 37 gradigt vatten 2 msk olivolja1/2 tsk salt6 - 7 dl vetemjölSmula ner gästen i en bunke tillsätt lite av vattnet och rör om tills gästen har löst sig, tillsätt resten av vattnet, oljan och saltet blande ner mjölet och rör om till en smidig lite kladdig deg, låt gäsa i 45 minuter under bakduk. 1 dl oliver. Bred på såsen och fördela toppingen på pizzadegen, ställ in i ugnen 225 grader 15 - 20 minuter. 1 dl oliver
Pizzadegen är kul att tillaga då den bara rörs ihop och inte behöver jäsa, sedan häller man ut den på en bakplåt med bakplåtspapper och förgräddar den lite innan fyllningen läggs på