Nötfärs smaksattes med rosmarin och vitlök, och fördelades över pizzan. Pizza med nötfärs, rödlök, rosmarin och grekisk getost Fyllning cirka 400 gram nötfärs 1 msk finhackad, färsk rosmarin 1 vitlöksklyfta, finriven salt och svartpeppar 1 liten rödlök, skuren i tunna halvmånar 1 paket Zetas grekiska getfeta à 150 gram Pizzasås 1 burk Mutti krossade tomater 2 msk olivolja 2 msk Mutti trippelkoncentrerad tomatpuré 3 vitöksklyftor, rivna salt och svartpeppar Mixa samtliga ingredienser till en slät sås. Pizzadeg 25 gram jäst 3 dl fingervarmt vatten 2 msk olivolja 0,5 tsk råsocker 1 tsk salt knappt 400 gram vetemjöl Detta är den mängd deg som behövdes till fyllningen - är man en hel familj som skall äta, bör degens minst dubbleras. 400 gram nötfärs
Brukar göra piroger med färdig pizzadeg från ICA. Dessutom gjorde jag fyllning baserad på morötter och nötfärs, istället för ost och blandfärs som det ofta är
lägg ut pizzadegen på bakplåtspapper, kavla om det behövs så den täcker långpannan. fräs nötfärs och lök tillsammans, tillsätt vatten, sweet chili och tacokryddor
Jag föredrar pajdeg till just färspiroger då den håller ihop bättre och inte ”läcker” eller spricker lika lätt som tex pizzadeg om man skulle fylla dom för mycket
Pizzadeg. 250 g nötfärs. Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den med vattnet. Tillsätt olja, salt och mjöl, och arbeta degen smidig tills den släpper degbunkens kant
pizzadeg. Rulla ut pizzadegen. Matyoghurt, 500 g nötfärs, pizzadeg, 600 g fransyska, och grädde. 500 g nötfärs. 500 g nötfärs. 500 g nötfärs. 1 fp pizzadeg
Grundrecept för pizzadeg och tomatsås finns. I Västsverige är kebabkött gjort på fläskkarré något av en specialitet, medan kebabrullar av packad nötfärs eller fläskfärs verkar vara vanligast i övriga landet
Gör pizzadegen enligt receptet. 500 g nötfärs. Lägg över pizzorna på plåtar med bakplåtspapper. Fyllning. Låt tomaterna rinna av genom en sil eller durkslag och krossa dem med handen
Rulla ut pizzadegen, med medföljande bakplåtspapper och lägg på den varma plåten. 1 förpackning pizzadeg. Fräs morötter och nötfärs i lite olivolja i en stekgryta 2-3 min