I kväll blir det plockmat och musslor till middag och så en av våra absoluta favoritefterätter som vi inte haft på länge, mjölkchokladpannacotta (receptet hittar du här)
Skala räkorna, och fördela dem, musslor och tomater över pizzan. ½ sats glutenfri pizzadeg½ ask ärtskott, ca 50 g1½ dl riven mozarella1 tsk italiensk salladskrydda1 msk olivolja1 liten burk soltorkade körsbärstomater, 140 g400 g oskalade räkor100 g musslor utan skalmozarella att strö över, ca 1 dl + ev lite mer av någon örtkrydda. 100 g musslor utan skal
Köpte färdig pizzadeg på Ica är väl ungefär samma som köpepizza eller. En Bianco, en med vitlöksmarinerade musslor och kronäerskockshjärtbottnar, en med västerbottensost, vindelrökt nätskinka och ruccola
Det är inte så konstigt eftersom det florerar massor av recept på pizzadeg överallt. Detta åt vi i helgen och det var inget mindre än gratinerade musslor tillsammans med ostbricka, korvar och finncrisp
Om man vill ha vanlig pizzadeg på vetemjöl finns recept här. Riven ost, mozzarella, skivad gul lök, räkor, musslor, körsbärstomater, kapris, färsk basilika, olivolja, peppar
Arbeta samman och jäs valfri pizzadeg. Degen är av amerikansk bake up-typ med både färsk jäst och bakpulver som toppas förstklassigt med egen tomatsås, mozzarellaost, grillade pilgrimsmusslor och späda grönsaker
Jag har två olika degar, en väldigt god utan jäst för snabba lösningar - men när jag har lite mer tid gör jag på Jamie Olivers pizzadeg och knådar degen länge
Gör pizzadegen enligt grundreceptet. 10 st musslor , - 15. 2 stycken. 1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Skala räkorna. Dela kronärtskockorna i bitar, paprika och champinjoner i skivor
Pizzadegen smaksatte jag med fint skuren dill och citronskal. Pizza med skaldjur är inget nytt men den här är lite annorlunda, ingen tomatsås, igen fet ost, inga konserverade musslor och inga små sega räkor