lök, tonfisk, svamp, grönsaker, kronärtskocka, salami, skinka, olika sorters ost mm. God fortsättning. Jag hoppas att ni fått ett bra avslut på året som lämnat oss och att ni nu ser framåt till det år som väntar oss i positiv anda
Pizza Bacon & Lök. Pizza Bacon & Lök. Pizza Bacon & Lök. Pizza Bacon & Lök. 50 gr Tunnskivad Gul Lök. 50 gr Tunnskivad Gul Lök. 50 gr Tunnskivad Gul Lök. 50 gr Tunnskivad Gul Lök
Lök. Att göra den perfekt runda pizzan är kanske svårare än det ser ut att vara. Här tacklar vi det på ett lite annorlunda sätt, genom att göra en smet som mer påminner om pannkakssmet
Skär tomaterna och löken i klyftor, lägg i en kastrull. Häromveckan hade jag pizzareportage i tidningarna jag skriver för, och innan jag lägger ut krönikan tänkte jag lägga ut pizzadegen och tomatsåsen i ett eget inlägg här, som är enkelt att länka till i framtiden när man hittar på nya recept på pizza framöver
Det blev en pizza med skinka, ost, pizzakrydda och så klart ketchup i botten och sen en med skinka, röd lök, tomater, ananas, både riven ost och några skivor mozzarellaost och sen toppade jag den med färsk basilika och ruccola efter gräddningen
Skala lök och morot. Igår var mannen riktigt kreativ i sin matlagning och komponerade ihop en variant av piroger som han gjorde med färdigköpt pizzadeg från kyldisken
Jag hade sedan på färska tomater, rödlök, ananas och champinjoner innan pizzan åkte in i ugnen för att sedan toppa med ruccola och parmesan efter gräddningen
Pizzadeg. Pressa vitlöksklyftan och blanda samman alla ingredienser. Bred ut tomatsåsen på pizzadegen. Vill man bespara sig den större delen av arbetet så köper man färdig pizzadeg och färdig tomatsås
För den som inte är så förtjust i att göra pajdeg (läs jag till exempel) går det jättebra att använda färdig pizzadeg som läggs i en gjutjärnspanna med fyllning och sedan in i ugnen
Självaste toppingarna får ni ju såklart leka med, och olika såser och ostar, detta är mer ett grundrecept på min pizzadeg, jag lekte like med pesto, champinjoner, lök och mozzarella ost, för det var det jag hade i kylskåpet
Det kan tyckas vara en hel drös med saker man måste göra men både pizzadeg, lök, svartrötter och picklade senapsfrön går bra att förbereda långt innan du ska baka av själva pizzan
Rulla ut pizzadegen på ett bakplåtspapper och bred över ostblandningen. Häll på socker och balsamvinäger och låt koka in helt tills löken är karamelliserad och doftar gott