Pizza MargheritaForma degbiten till en rund och platt cirkel. Och för att få den riktigt het vrider du upp ugnen till max i god tid innan det är dags att baka ut pizzan
Ta ut pizzan från ugnen och strö på rikligt med riven fior di latte och färska basilikablad. Den äkta Napoletanska Pizzan måste vara mjuk, elastisk och lätt att vika i mitten som en bok
Pizza Margherita och PizzaNapoletana är trend just nu och tro mig, trenden har enbart påbörjats. Vi talar om en till synes enkel pizza med tomater, mozzarella och basilika
Pizza Dal Sud. Den här heter just La Napoletana, och är pyntad med salciccia, komozzarella och friarielli, en medlem i kålfamiljen som går under alla möjliga namn beroende på geografiskt område
Eller så används den som topping på en av Italiens ursprungspizzor, Pizza alla Napoletana, tillsammans med tomatsås, oregano och kapris – men utan mozzarella
Köpte med oss goda tomater på burk och deras bok ”PizzaNapoletana”. Deras jakt på den perfekta pizzan har tagit flera år och resulterat i, enligt vår åsikt, den perfekta pizzan
Eller snarare, hur man valde att servera pizzan. Och ska man bedöma ett ställes pizzor för första gången är det bäst att välja den enkla och därigenom mest avslöjande varianten, t ex en Napoletana
Mamma åt ALLTID en pizzaNapoletana med sardeller på (brrr) och jag fick biffstek med lök. Det kändes så lyxigt och efter maten bjöd alltid pizzaägaren Rafael på en klubba och mamma fick en kopp espresso och en blinkning
På de flesta ställen i Sverige är en pizza omoraliskt billig och det är därför jag i prinicp alltid gör min Pizza själv, råvarorna är av alldeles för låg kvalitet, färdigriven ost på kantbitar, hur kul är det egentligen
För ett tag sedan hittade jag hemsidan Associazione Vera PizzaNapoletana - en förening för bevarandet av napolitansk pizza där dem har det äkta receptet som man kan ladda ner (sidan är även skriven på engelska)