På nyårsdagen bjöds pizza här i huset, liksom på många andra håll. Nu har jag exprimenterat fram en botten som jag är riktigt nöjd med, och som jag gärna delar med mig receptet av
Har ni inte testat att göra pizzamed färsk mozzarella så måste ni verkligen göra det. Pizza kom jag att tänka på, då jag alltid har velat testa Leila Lindholms pizzarecept från hennes bok One more slice
Smörj plåten med olja. Tillsätt salt och arbeta degen i 10 minuter med maskin. Ställ in pizzan i ugnen igen, nu högst upp i ugnen och grädda i 5-7 minuter
Igår svängde jag ihop en deg efter jobbet, lät en tomatsås stå och puttra en stund innan det var dags att baka ut pizza och sedan njuta av denna tillsammans med ett glas gott rött vin
Asså pizza. Ta ut och ha på parmesan, prosciutto, basilika och några droppar tryffelolja. Vi älskar pizza i den här familjen så att göra egen då och då är ett måste
Jag gjorde pizzadegen i god tid. Jäste degen, kavlade ut till tallriksttora väldigt tunna rundlar, lade dem på smörpapper med smörpapper mellan, täckte med folie och satte in i frysen
Börja med botten. Häll smeten på en plåt med bakplåtspapper och bred ut till en jämn botten. Ställ in Pizzan i ugnen igen på 200 grader i 5-10 minuter. 300 g Prosciutto
Jag toppade medprosciutto, mozzarella, tomat, rödlök, skogschampinjoner och färsk basilika. Jag bakade ut pizzorna på bakplåtspapper och skjutsade över dem till pizzastenenmed hjälp av Lars hemmasnickrade spade
salami, chorizo, skinka, prosciutto eller vad du nu har i kylen. Några lata dagar finns kvar av lovet och då passar vi på att baka pizza till hela familjen
Ta ut pizzabotten och toppa med tillbehören. Pizzadeg. Dela degen i fyra bitar och baka ut dem med hjälp av en kavel på mjölat bord eller på bakplåtspapper