När min man hörde att jag hade gjort pizza när han var borta på sin konferens blev han lite avundsjuk så jag passade på att göra ytterligare en långpannepizza igår till middag för att göra honom glad =) Den här gången blev det en pizzamedpesto, rökt skinka, champinjoner, lök, tomatsås och ost och den blev hur god som helst
En annan sak som är otroligt viktig också är mozzarellan du lägger på pizzan, det får absolut inte vara en mozzarella med mycket vätska i sig för då kommer den släppa i ugnen och din botten kommer inte få samma yta, den blir mer mot det degiga håller
När pizzan är gräddad, lägg på rikligt med ruccola (Rikligt, kan man säga det om en sallad. Dagens restpizza En sconesdeg Tomatsås(vitlök, kryddor, tomatpuré, krossade tomater kokas ihop en stund) Tomater Pesto Mozarella Ruccola Lufttorkad skinka Gör en sconesdeg
Pizzadeg På vetesurdeg. Blanda surdegen med resten avingredienserna. grön pesto. degen behöver inte knådas utan barablandas ordentligt • Låt vila cirka 45 minuter • Ta upp degenpå ett mjölat bakbord och dela den i 4 bitar • Forma varjedegbit till en boll genom att vända degens kanter in motmitten • Lägg degen att jäsa på en bricka eller en skärbrädaoch täck med plastfolie • Häll en droppe olivolja på var ochen av degbollarna så går det lätt att dra av plasten senare •Låt jäsa 1 timme i rumstemperatur eller 8–24 timmar i kylskåp• Sätt ugnen på högsta värme, förbered fyllningen och bakaut en pizza i taget. Riv mozzarellan i bitar och fördela över pizzan •Klicka på pesto och kapris • Baka av pizzan tills den fått finfärg, 5–10 minuter • Ta ut och lägg på rucola, hyvla över rikligtmed parmesan, ringla över olja och avsluta med salt ochpeppar