Pizza med pesto recept

Pizza med pesto, skinka, lök och champinjoner

Pizza med pesto, skinka, lök och champinjoner

När min man hörde att jag hade gjort pizza när han var borta på sin konferens blev han lite avundsjuk så jag passade på att göra ytterligare en långpannepizza igår till middag för att göra honom glad =) Den här gången blev det en pizzamedpesto, rökt skinka, champinjoner, lök, tomatsås och ost och den blev hur god som helst
Pizza med salami och pesto

Pizza med salami och pesto

Klicka över pesto och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills pizzorna fått fin färg. 1 dl färdig pesto
Napolitansk pizza m. basilika, pesto & kallrökt skinka

Napolitansk pizza m. basilika, pesto & kallrökt skinka

En annan sak som är otroligt viktig också är mozzarellan du lägger på pizzan, det får absolut inte vara en mozzarella med mycket vätska i sig för då kommer den släppa i ugnen och din botten kommer inte få samma yta, den blir mer mot det degiga håller
Pizza med pesto och lite annat smått och gott

Pizza med pesto och lite annat smått och gott

När pizzan är gräddad, lägg på rikligt med ruccola (Rikligt, kan man säga det om en sallad. Dagens restpizza En sconesdeg Tomatsås(vitlök, kryddor, tomatpuré, krossade tomater kokas ihop en stund) Tomater Pesto Mozarella Ruccola Lufttorkad skinka Gör en sconesdeg
Vapiano: Pizza med pesto och spenat

Vapiano: Pizza med pesto och spenat

På bilden ser den ut som en liten smakbit, men då man äter med universums största kniv och på pizzatallrik så luras man av bilden
Pizza med pesto

Pizza med pesto

gärna surdegspizza eller hemmagjord. Täck med spenatblad och sist den rivna västerbottenosten. Bred pesto över degen
Pizza med pesto

Pizza med pesto

Med det sagt kan vi ju bara konstatera att pizza och pesto är en bra kombination. Avsluta medpizzakrydda och några nypor flingsalt
Vit och grön pizza med Pesto, Kapris och Parmesan

Vit och grön pizza med Pesto, Kapris och Parmesan

Pizzadeg På vetesurdeg. Blanda surdegen med resten avingredienserna. grön pesto. degen behöver inte knådas utan barablandas ordentligt • Låt vila cirka 45 minuter • Ta upp degenpå ett mjölat bakbord och dela den i 4 bitar • Forma varjedegbit till en boll genom att vända degens kanter in motmitten • Lägg degen att jäsa på en bricka eller en skärbrädaoch täck med plastfolie • Häll en droppe olivolja på var ochen av degbollarna så går det lätt att dra av plasten senare •Låt jäsa 1 timme i rumstemperatur eller 8–24 timmar i kylskåp• Sätt ugnen på högsta värme, förbered fyllningen och bakaut en pizza i taget. Riv mozzarellan i bitar och fördela över pizzan •Klicka på pesto och kapris • Baka av pizzan tills den fått finfärg, 5–10 minuter • Ta ut och lägg på rucola, hyvla över rikligtmed parmesan, ringla över olja och avsluta med salt ochpeppar