Det här är nog inte en vinnarpizza. Jag bredde en olivpasta (som jag köpte på Cypern) över botten, men det går också bra med någon pesto, eller olivröra av typ tapenade
Grekisk vegetarisk pizza på blomkålsbotten. Pizzabotten. Pizzasås. 1 mediumstort blomkålshuvud. 1 dl riven ost (jag hade hälften parmesan, hälften mozarella). Grädda i 225 grader i ca 10 minuter, pizzabottnen ska vara gyllengul. Addera till din pizzatopping och grädda ytterligare i 7-8 minuter. 30 min Pizzabotten. 1 mediumstort blomkålshuvud. 1 dl riven ost (jag hade hälften parmesan, hälften mozarella)
prusciutto, färska champinjoner, tomat, paprika, rödlök och mozzarella på den ena och den andra blev en mexikansk variant med tacoköttfärs, paprika, tomat, tacosås, jalapeno, rödlök och mozarella
Bred ut tomatsåsen över pizzabottnarna och lägg på mozarella och riven ost. Dela mozarellan i mindre bitar, skiva champinjonerna och zucchinin, strimla skinkan
Grovriv scamorza/mozarella. Nog vill ni väl veta vad jag gjorde med den andra halvan av pizzadegen, den som jag stoppade i frysen för att tas om hand vid senare tillfälle
Dagens restpizza En sconesdeg Tomatsås(vitlök, kryddor, tomatpuré, krossade tomater kokas ihop en stund) Tomater Pesto Mozarella Ruccola Lufttorkad skinka Gör en sconesdeg