Det finns mycket goda recept medkantareller här i arkivet som man kan laga (nypotatissallad medkantareller och bacon, kantarellsås till kött, pasta i olika varianter, små pajer, till pocherat ägg, på Västerbottenspaj och som toast) men jag vill även tipsa om detta sprillans nya recept på kantarellpizza
Stek till svampen sugit åt sig smöret i panna. Den här pizzan är med creme fraiche iställer för tomatsås och toppad med bland det godaste jag vet - västerbottenost
Bre dem först medsmör, och sedan med chilisås eller ketchup. Hönöpizzan räcker till två portioner. Börja med att lägga ut hönökakorna på ett plåt klädd med bakplåtspapper
smör att steka i. Stor kantarellpizza. Täck med stekt svamp/lök, strö över osten. smör att steka i. ca 2 liter rensade kantareller. Värm vatten och olja till 37 grader (drygt 40 för torrjäst), lös jästen därmed (torrjästen blandas först med mjölet innan degspad tillsättes). ca 2 liter rensade kantareller
Stek kantarellerna i rikligt medsmör tills du fått bort vätskan. Häll ner kantarellerna och det som är kvar av smöret i skålen och rör om, låt det stå och dra
Lägg på kantarellerna och toppa med riven ost. Pensla kanterna med olivolja. Fräs kantareller och lök i smör tills smöret har stekts in i kantarellerna
En underbart god höstpizzamed mustiga smaker. Tillsätt kantarellerna och skogschampinjonerna. smör. Det blev till att testa nya och underbara smakkombinationer på pizzan häromkvällen
Här kan du toppa pizzanmed dina favorittillbehör. Det här kan vara det perfekta tilltugget att börja kvällen med eller en middag beroende på toppning och bitarnas storlek
Fräs svampen i en stekpanna med lite smör. Här kommer förslag på tre olika menyer till nyårsafton, med tilltugg till välkomstdrink, förrätt, varmrätt och efterrätt