Kavla ut till en rund pizzaoch strö ut ost ovan på. För vilken god pizza man kan göra av dem. Med tanke på priset förstår jag varför de kallas skogens guld, men det var det helt klart värt
~ Toppa medkantareller, lök ochost. )Rätt och slätt är det en pizza som ger tunn och krispig botten ( vill man ha den mjukare och lite tjockare kavlar man förstås inte ut den lika tunnt bara helt enkelt ) med egen tomatsås, gul lök och sommarens gula kantareller
mjukostmed smak av kantarell. Riv ostenoch fördela den över mjukosten. Bre mjukost på hönekakorna. En pizzamed smörstekta kantarelleroch karamelliserad lök, låter det gott
Pizzan toppade jag med tomatsås, stekt kyckling, smörstekta kantarellerochost. Botten blev fastare och mer ”pizza-aktig” än när jag gör botten med bara blomkål
Pizzan på bilden här är toppad med smörstekta kantareller, och avslutad med grovriven parmesan. Den här pizzan är vegansk, med kryddad tomatsås, veganost, kronärtskocka och pesto
Ibland finns det bara ett behov av riktigt vanlig hederlig pizzaoch då gör jag så här, med undantaget att denna gång blev det dock en variant med lite mer säsongsbetonad fyllning bestående av kantarellerochgetost
Ta ut pizzan, ringla över citronoljan och strö över ordentligt med hackad dill. Tryck ut degen på en braspanna med oljat bakplåtspapper och bred på crème fraichen, lägg på svampen, löken, vitlöken och toppa medosten