Pistaschnötter recept

Supergott LCHF-formbröd med mandel, cashewnötter, pistaschnötter, pumpafrön, chiamjöl

Supergott LCHF-formbröd med mandel, cashewnötter, pistaschnötter, pumpafrön, chiamjöl

En färdig kryddblandning som Kunglig sallad från The Spice Tree sätter också piff på det hela1 dl oskalad mandel1 dl naturella cashewnötter1 dl naturella pistaschnötter1 dl pumpafrön1 dl linfrön3/4 dl chiamjöl/pulver - köper jag från Bravara3 msk malda psylliumskal1½ msk bakpulverknappt 1 tsk salt4 ägg1/4 dl mandelolja eller kallpressad kokosoljaEv smaksättning. 1 dl naturella pistaschnötter
Glutenfri fruktkaka med cognacsdränkta körsbär och russin, apelsinskal, mandel och pistaschnötter. Mjölkfri vid behov.

Glutenfri fruktkaka med cognacsdränkta körsbär och russin, apelsinskal, mandel och pistaschnötter. Mjölkfri vid behov.

200 g mjukt smör, laktosfritt eller vanligt - alternativt mjölkfritt margarin2½ dl rårörsocker4 ägg1 dl päroncognac, Xanté - alternativt pressad apelsin100 g sura körsbär50 g gula russin50 g sultanrussin100 g syltade apelsinskal50 g skållad, skalad mandel50 g naturella pistaschnötter3 dl ljust bovetemjöl1 msk vaniljsocker1 msk bakpulver2 tsk fiberhuskLägg körsbär och russin i blöt i cognac några timmar eller över natten
Äppelkaka med pistaschnötter

Äppelkaka med pistaschnötter

Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, limeskal och nästan alla hackade pistaschnötter. Strö över resten av pistaschnötterna
Burrata med pistaschnötter

Burrata med pistaschnötter

Skala och hacka pistaschnötterna grovt och häll över dem. 1. Riv burratan i mindre bitar och lägg på ett fat
Parmesankakor med cashewnötter, pistaschnötter, solrosfrön och oregano - gluten- och laktosfria

Parmesankakor med cashewnötter, pistaschnötter, solrosfrön och oregano - gluten- och laktosfria

100 g naturella cashewnötter30 g naturella pistaschnötter30 g solrosfrön70 g färskriven, riktigt långlagrad och smakrik parmesan1½ msk fiberhusk½ - 1 msk torkad, smulad oregano - eller någon annan örtkrydda3 krm bakpulver3 lätt uppvispade äggvitorBörja med att mixa nötter och solrosfrön till ett inte alltför fint mjöl. 30 g naturella pistaschnötter