Dessa macaroner serverade jag kamraterna på jobbet häromveckan. De blev mycket uppskattade, och jag måste säga att jag själv fann en ny favorit i de här gröna små delikatesserna
Karlsbaderdeg50 g jäst 250 g mjölk [2,5 dl] 660 g vetemjöl [11 dl] 85 g strösocker [1 dl] 180 g smör, rumstempererat 10 g bakpulver [2 tsk] 6 g salt [1 tsk] 55 g ägg [1 st]
Saffranslag2 g saffran 12 g strösocker [1 msk] 15 g cognac (eller vodka (1,5 msk). Pistagefyllning300 g vatten, varmt 150 g pistagenötter 100 g smör 5 g vaniljsocker 130 g strösocker [1,5 dl] 10 g apelsinblom [1 tsk]
Pistageglass görs av antingen pistagekräm som finns att köpa färdig i Italien men kan vara lite svårare att finna här – eller av skalade pistagenötter av så god kvalitet som man bara kan hitta