Pistagekräm recept

Karlsbaderbullar med pistagekräm

Karlsbaderbullar med pistagekräm

Anledningen till att jag tycker om dem så mycket är just kombinationen av smaken och konsistensen på bullen och den goda pistagekrämen
Pistagemacarons med len pistagekräm

Pistagemacarons med len pistagekräm

Dessa macaroner serverade jag kamraterna på jobbet häromveckan. De blev mycket uppskattade, och jag måste säga att jag själv fann en ny favorit i de här gröna små delikatesserna

Chokladtårta med pistagekräm

En chokladtårta som är fylld med fluffig pistagekräm och täckt av en mustig chokladfrosting. Pistagekräm
Karlsbaderbullar med pistagekräm

Karlsbaderbullar med pistagekräm

Karlsbaderdeg50 g jäst 250 g mjölk [2,5 dl] 660 g vetemjöl [11 dl] 85 g strösocker [1 dl] 180 g smör, rumstempererat 10 g bakpulver [2 tsk] 6 g salt [1 tsk] 55 g ägg [1 st]

Karlsbaderbullar med pistagekräm

Här kommer ett på urgoda Karlsbaderbullar med pistagekräm. Jag valde den här gången att fylla dem med en underbar pistagekräm
Roys lussebullar med pistagekräm

Roys lussebullar med pistagekräm

Saffranslag2 g saffran 12 g strösocker [1 msk] 15 g cognac (eller vodka (1,5 msk). Pistagefyllning300 g vatten, varmt 150 g pistagenötter 100 g smör 5 g vaniljsocker 130 g strösocker [1,5 dl] 10 g apelsinblom [1 tsk]
Saffransbullar med pistagekräm

Saffransbullar med pistagekräm

Smula sönder jästen i en stor bunke. Tillsätt mjölk och saffran och vispa så att jästen löser upp sig i vätskan
Karlsbaderbullar med saffran

Karlsbaderbullar med saffran

Fyll Karlsbaderbullarna efter smak, mandelmassa, pistagekräm, äppelmos eller vaniljkräm som är bara några av de oändligt många fyllningarna
Pistage- och mintglass med choklad

Pistage- och mintglass med choklad

Vispa tillsist ner pistagekrämen. Det här är en av de godaste glassarna jag ätit och nu har jag gjort en uppdaterad version på receptet
Pistageglass

Pistageglass

Pistageglass görs av antingen pistagekräm som finns att köpa färdig i Italien men kan vara lite svårare att finna här – eller av skalade pistagenötter av så god kvalitet som man bara kan hitta

Assida à la pistache

För pistagekrämen. Pistagekräm. Gör nu på samma sätt som med pistagekrämen, koka tills krämen tjocknat, tillsätt apelsinvattnet och rör om
Lussebullar

Lussebullar

Ljuvliga gula bullar, några fyllda med pistagekräm och några fick bli helt vanliga lussekatter (toppade med sirap och socker)