Lite nyttigare piroger med grovt rågmjöl och grahamsmjöl. Dessa går utmärkt att frysas in, degen kan även förberedas dagen innan den ska bakas ut, och kan dessutom fyllas med det man gillar att ha i sina piroger
Men till eftermiddagsfika ena dagen så såg de till att vi fick karelska piroger. Så jag blev faktiskt riktigt glad när de serverade oss finfina exemplar av pirogerna
Direkt efter gräddningen doppas pirogerna hastigt i det kokande doppningsbadet. Servera pirogerna varma och bred på en blandning av hackat hårdkokt ägg + margarin + salt
Det går att använda grovt eller fint rågmjöl, jag använde fint. Då är karelska piroger ett givet alternativ, inte för att det det är speciellt juligt utan för att det är typiskt finskt och otroligt gott
Pensla pirogerna med uppvispat ägg utblandat med lite vatten. Köttfärspiroger (6 stycken). 1 dl rågmjöl. Tillsätt rågmjöl och vetemjöl special och arbeta degen 5 minuter med köksassistent eller 10 minuter för hand. Köttfärspiroger (6 stycken). 1 dl rågmjöl
Häromdan blev jag sugen på kombinationen mozzarella, pesto och tomatsås så idag gjorde jag slag i saken och fixade till några piroger med denna fyllning