Piroger rågmjöl recept

Piroger med grovt rågmjöl

Piroger med grovt rågmjöl

Lite nyttigare piroger med grovt rågmjöl och grahamsmjöl. Dessa går utmärkt att frysas in, degen kan även förberedas dagen innan den ska bakas ut, och kan dessutom fyllas med det man gillar att ha i sina piroger
Veckans middag: Piroger

Veckans middag: Piroger

Piroger. Förra veckan blev det storbak här hemma, vi fyllde upp både magarna och frysen med smarriga piroger

Karelska piroger (karjalanpiirakka)

Men till eftermiddagsfika ena dagen så såg de till att vi fick karelska piroger. Så jag blev faktiskt riktigt glad när de serverade oss finfina exemplar av pirogerna
Karelska piroger - nybörjartur?

Karelska piroger - nybörjartur?

Jag vet inte varför jag alltid inbillat mig det skulle vara komplicerat att göra karelska piroger. Grädda pirogerna c
Piroger fyllda med köttfärs eller skinka

Piroger fyllda med köttfärs eller skinka

28 stycken 1 pkt färsk jäst (à 50 g) 5 dl mjölk eller vatten (37°C) 1 dl kvarg (1%) 1 tsk salt 2 dl grovt rågmjöl ca 10 dl vetemjöl Köttfärsfyllning 1 gul lök 1 klyfta vitlök 2 morötter 500 g köttfärs 1 msk olja 2 msk tomatpuré 2 dl krossade tomater 1 tsk salt 2 tsk italiensk salladskrydda 1 krm svartpeppar 2 msk sweet chili Skinkfyllning 400 g rökt skinka 1 paprika 4 dl riven ost Pensling ägg Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Karelska piroger

Karelska piroger

Direkt efter gräddningen doppas pirogerna hastigt i det kokande doppningsbadet. Servera pirogerna varma och bred på en blandning av hackat hårdkokt ägg + margarin + salt
Karelska piroger

Karelska piroger

Doppa pirogerna hastigt en och en i vattenbadet. Servera pirogerna ljumma med ägg­smöret. Karelska piroger 1. grovt rågmjöl, (+ 1/2 dl till utbakning). 12 piroger Ingredienser 2 dl ljummet vatten 1 tsk salt 2,5 dl vetemjöl 2,75 dl grovt rågmjöl, (+ 1/2 dl till utbakning) Fyllning
Karelska piroger

Karelska piroger

Vi bakade karelska piroger för första gången. Och det vi alltid köper med oss hem från Finland är just dessa piroger
Karelska piroger

Karelska piroger

Blanda ihop vetemjöl, rågmjöl, salt och vatten i en skål till en smidig deg. Om så önskas kan pirogerna penslas med smör då de tagits ut från ugnen
Piroger fyllda med köttfärs

Piroger fyllda med köttfärs

30 st 1 paket färsk jäst (à 50 g) 5 dl vatten eller mjölk (37°C) 1 dl kvarg 1 tsk salt 2 dl grovt rågmjöl 10 dl vetemjöl Köttfärsfyllning 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 3 morötter (à 100 g) 500 g köttfärs 1 msk olja 2 msk tomatpuré 2 dl krossade tomater salt och svartpeppar 2 tsk italiensk salladskrydda 2 msk sweet chili ägg till pensling Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen

Karelska piroger (Karjalan Piirakka)

Det går att använda grovt eller fint rågmjöl, jag använde fint. Då är karelska piroger ett givet alternativ, inte för att det det är speciellt juligt utan för att det är typiskt finskt och otroligt gott
Karelska piroger

Karelska piroger

Fukta pirogerna på båda sidorna med kokande, het smör/mjölk-blandning. Rada pirogerna på varandra och täck dem med smörpapper och en handduk
Nyttiga köttfärspiroger

Nyttiga köttfärspiroger

Pensla pirogerna med uppvispat ägg utblandat med lite vatten. Köttfärspiroger (6 stycken). 1 dl rågmjöl. Tillsätt rågmjöl och vetemjöl special och arbeta degen 5 minuter med köksassistent eller 10 minuter för hand. Köttfärspiroger (6 stycken). 1 dl rågmjöl
Nyttiga små köttfärspiroger

Nyttiga små köttfärspiroger

Brukar göra piroger med färdig pizzadeg från ICA. Börja med köttfärsröran så den hinner svalna innan pirogerna ska fyllas
Ost- och skinkpiroger

Ost- och skinkpiroger

Lägg alla piroger på en plåt med bakplåtspapper. 2 dl fint rågmjöl. Så gör du. 1. Blanda alla ingredienser till degen och jobba i maskin i 10 min
Små köttfärspiroger - 137 kcal

Små köttfärspiroger - 137 kcal

Börja med köttfärsröran så den hinner svalna innan pirogerna ska fyllas. Pensla pirogerna med uppvispat ägg utblandat med lite vatten
Mozzarella- och pestopiroger

Mozzarella- och pestopiroger

Häromdan blev jag sugen på kombinationen mozzarella, pesto och tomatsås så idag gjorde jag slag i saken och fixade till några piroger med denna fyllning
Pirogdeg på tre sätt

Pirogdeg på tre sätt

Kavla ut pirogerna tunt, använd mjöl så de inte klibbar fast. Kavla ut pirogerna tunt och fritera i max 150 grader