Piroger nötfärs recept

Piroger grundrecept pirogdeg

Piroger grundrecept pirogdeg

Grädda pirogerna mitt i ugnen 12 minuter. 500 g nötfärs. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull
Piroger med het köttfärsröra

Piroger med het köttfärsröra

Av mig ska ni få ett gott recept på köttfärspiroger. Goda, kryddiga piroger som sakta trollas fram med lite hetta gjorda av pajdeg, serveras med en blandad sallad dressad med vitlökssås
Piroger med köttfärsfyllning

Piroger med köttfärsfyllning

Pensla pirogerna med en blandning av ägg och mjölk. Låt pirogerna jäsa på en bakplåtspapperklädd plåt i 15 minuter. Grädda pirogerna i mitten av ugnen, på 225 grader i 10-15 minuter. 400 g nötfärs
Köttfärsfyllda piroger

Köttfärsfyllda piroger

600 g nötfärs. Deg 50 g jäst 50 g margarin 5 dl mjölk 2 tsk salt 2 tsk socker 6 dl grahamsmjöl 4-6 dl vetemjöl Fyllning 600 g nötfärs 3 gula lökar 1 riven morot 1 dl chilisås 2 dl riven lagrad ost 2 tsk salt 2 krm peppar Pensling 1 ägg
Piroger gjorda med färdigköpt pizzadeg

Piroger gjorda med färdigköpt pizzadeg

Igår var mannen riktigt kreativ i sin matlagning och komponerade ihop en variant av piroger som han gjorde med färdigköpt pizzadeg från kyldisken
Stor pirog med köttfärs

Stor pirog med köttfärs

Fräs lök, vitlök och nötfärs i smör-&rapsolja ca 3 min. 400 g nötfärs. Gör så här. Värm mjölk och smör-&rapsolja till 37°
Köttfärsfylld pirog

Köttfärsfylld pirog

500 g nötfärs. 500 g nötfärs 1 st Gullök 2 msk smör salt och svartpeppar, malen 2 msk tomatpuré 1 tsk timjan, torkad 2 msk köttbuljong
Ylva pirog

Ylva pirog

300 g nötfärs. 300 g nötfärs. Den här köttfärspirogen brukade mamma göra när jag bodde hemma. Eftersom vi alltid har kallat den för Ylva pirog så förutsätter jag att det var mammas väninna Ylva som bjöd oss på den första gången
Piroger grundrecept

Piroger grundrecept

500 g nötfärs. Grädda pirogerna mitt i ugnen 12 minuter. 200 g smör. 15 dl mjölk. 150 g jäst. 11 tsk socker. 11,5 tsk salt
Köttfärsfyllda piroger

Köttfärsfyllda piroger

600 g nötfärs. Smula jästen i en bunke. Smält margarinet och tillsätt mjölken, värm till fingervärme. Häll blandningen över jästen och lös upp jästen
Piroger

Piroger

ex salvia, timjan och persilja 0,5 st citron(er) , skalet Köttfärssås 1 tsk oregano torkad 1 msk kalvfond , koncentrerad 0,5 dl vitt vin 1 msk tomatpuré 0,5 burk(ar) krossade tomater 400 gram nötfärs , el
Turkiska Piroger!

Turkiska Piroger!

 Fritera pirogerna ca. 500 g lamm eller nötfärs1 gul lök1 tomat1 tsk kanel1 knippa bladpersilja1-2 vitlöksklyftorsalt och pepparOlja till fritering (hellst solros, men blanda annars lite som du villTillbehör, tex
Peters piroger

Peters piroger

Tillsätt nötfärsen och fräs tills den fått fin färg. Om det är någon gång som Peter får ett sånt där härligt lyckligt leende är när jag lagar köttfärspiroger
Köttfärsfyllda piroger

Köttfärsfyllda piroger

Köp ett packet med piroger. Skär ett snitt i pirogerna, så du får ner köttfärsröran. 300 g nötfärs. 4 port

Piroger

Lägg över pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Servera de nygräddade pirogerna som de är eller tillsammans med en grönsallad
Älsklings piroger

Älsklings piroger

500 g nötfärs. 500 g nötfärs. Du behöver. Till degen. 2 ggr kopp vetemjöl under jäsning (plus 6-8 ggr kopp till att knåda degen, det beror på hur mycket till degen känns bra