Av mig ska ni få ett gott recept på köttfärspiroger. Goda, kryddiga piroger som sakta trollas fram med lite hetta gjorda av pajdeg, serveras med en blandad sallad dressad med vitlökssås
Pensla pirogerna med en blandning av ägg och mjölk. Låt pirogerna jäsa på en bakplåtspapperklädd plåt i 15 minuter. Grädda pirogerna i mitten av ugnen, på 225 grader i 10-15 minuter. 400 g nötfärs
300 g nötfärs. 300 g nötfärs. Den här köttfärspirogen brukade mamma göra när jag bodde hemma. Eftersom vi alltid har kallat den för Ylva pirog så förutsätter jag att det var mammas väninna Ylva som bjöd oss på den första gången
Fritera pirogerna ca. 500 g lamm eller nötfärs1 gul lök1 tomat1 tsk kanel1 knippa bladpersilja1-2 vitlöksklyftorsalt och pepparOlja till fritering (hellst solros, men blanda annars lite som du villTillbehör, tex
Tillsätt nötfärsen och fräs tills den fått fin färg. Om det är någon gång som Peter får ett sånt där härligt lyckligt leende är när jag lagar köttfärspiroger
500 g nötfärs. 500 g nötfärs. Du behöver. Till degen. 2 ggr kopp vetemjöl under jäsning (plus 6-8 ggr kopp till att knåda degen, det beror på hur mycket till degen känns bra