Ganska ofta blir det dessa saftiga och goda piroger som hamnar i kylväska. Det är så smidigt att ta med piroger för det behövs inga tallrikar eller bestick för att äta dem, vilket är en fördel om man måste äta i bilen
Fräs lök, morötter och köttfärs i oljan några minuter. Piroger. Förra veckan blev det storbak här hemma, vi fyllde upp både magarna och frysen med smarriga piroger
Köttfärsen var tinad, så det fick bli själva basen för fyllningen som också ackompanjerades av en ribs-rub (kryddblandning), fräst rödlök och rivna morötter
Skala morötterna och riv de på rivjärn. Pensla pirogerna med en blandning av ägg och mjölk. Låt pirogerna jäsa på en bakplåtspapperklädd plåt i 15 minuter. Grädda pirogerna i mitten av ugnen, på 225 grader i 10-15 minuter. 3 morötter
Den här köttfärspirogen brukade mamma göra när jag bodde hemma. Eftersom vi alltid har kallat den för Ylva pirog så förutsätter jag att det var mammas väninna Ylva som bjöd oss på den första gången