Piroger morötter recept

Piroger med vegfärs och morötter

Piroger med vegfärs och morötter

Ganska ofta blir det dessa saftiga och goda piroger som hamnar i kylväska. Det är så smidigt att ta med piroger för det behövs inga tallrikar eller bestick för att äta dem, vilket är en fördel om man måste äta i bilen
Veckans middag: Piroger

Veckans middag: Piroger

Fräs lök, morötter och köttfärs i oljan några minuter. Piroger. Förra veckan blev det storbak här hemma, vi fyllde upp både magarna och frysen med smarriga piroger
Piroger med köttfärsfyllning

Piroger med köttfärsfyllning

Ett gäng piroger, stora till oss vuxna och små till barnen. Piroger är ju så himla gott. Dessutom är det kul att laga piroger
Köttfärs piroger

Köttfärs piroger

Jag fräste lök, vitlök, rivna morötter, köttfärs, tomatpuré krossade tomater. Köttfärsfyllda piroger Perfekt för utflykten eller mellis till kidsen
Piroger!

Piroger!

Penska pirogerna med uppvispat ägg och grädda dom i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Du behöver. 30 gram jäst
Piroger

Piroger

Hacka löken, riv morötterna och strimla vitkålen. 2 morötter. Blanda ihop ingredienserna till degen ordentligt och ställ in i kylen att vila 1 timme
Glutenfria piroger

Glutenfria piroger

Köttfärsen var tinad, så det fick bli själva basen för fyllningen som också ackompanjerades av en ribs-rub (kryddblandning), fräst rödlök och rivna morötter
Piroger fyllda med köttfärs eller skinka

Piroger fyllda med köttfärs eller skinka

28 stycken 1 pkt färsk jäst (à 50 g) 5 dl mjölk eller vatten (37°C) 1 dl kvarg (1%) 1 tsk salt 2 dl grovt rågmjöl ca 10 dl vetemjöl Köttfärsfyllning 1 gul lök 1 klyfta vitlök 2 morötter 500 g köttfärs 1 msk olja 2 msk tomatpuré 2 dl krossade tomater 1 tsk salt 2 tsk italiensk salladskrydda 1 krm svartpeppar 2 msk sweet chili Skinkfyllning 400 g rökt skinka 1 paprika 4 dl riven ost Pensling ägg Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Piroger med köttfärsfyllning

Piroger med köttfärsfyllning

Skala morötterna och riv de på rivjärn. Pensla pirogerna med en blandning av ägg och mjölk. Låt pirogerna jäsa på en bakplåtspapperklädd plåt i 15 minuter. Grädda pirogerna i mitten av ugnen, på 225 grader i 10-15 minuter. 3 morötter
Köttfärsfyllda piroger

Köttfärsfyllda piroger

Smula jästen i en bunke. Smält margarinet och tillsätt mjölken, värm till fingervärme. Häll blandningen över jästen och lös upp jästen
Piroger gjorda med färdigköpt pizzadeg

Piroger gjorda med färdigköpt pizzadeg

Igår var mannen riktigt kreativ i sin matlagning och komponerade ihop en variant av piroger som han gjorde med färdigköpt pizzadeg från kyldisken
Piroger

Piroger

En sak som är väldigt bra med piroger är att de går att äta som i princip vilken måltid som helst. Den här gången fyllde jag pirogerna med
Ylva pirog

Ylva pirog

Den här köttfärspirogen brukade mamma göra när jag bodde hemma. Eftersom vi alltid har kallat den för Ylva pirog så förutsätter jag att det var mammas väninna Ylva som bjöd oss på den första gången
Köttfärsfyllda piroger

Köttfärsfyllda piroger

Smula jästen i en bunke. Smält margarinet och tillsätt mjölken, värm till fingervärme. Häll blandningen över jästen och lös upp jästen
Piroger fyllda med köttfärs

Piroger fyllda med köttfärs

30 st 1 paket färsk jäst (à 50 g) 5 dl vatten eller mjölk (37°C) 1 dl kvarg 1 tsk salt 2 dl grovt rågmjöl 10 dl vetemjöl Köttfärsfyllning 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 3 morötter (à 100 g) 500 g köttfärs 1 msk olja 2 msk tomatpuré 2 dl krossade tomater salt och svartpeppar 2 tsk italiensk salladskrydda 2 msk sweet chili ägg till pensling Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen