Piroger med surkål recept

Glutenfri vårrulledeg + vårrullsfyllning

Fungerar även att använda till paj och piroger. Dela degen och kavla ut på mjölat bord tills du får den lagom tunt, lägg på lite fyllning, pensla på med lite vatten på kanterna och vik ihop
Pierogies med kål & svamp

Pierogies med kål & svamp

Sedan finstrimlar du bacon, finhackar lök steker på ordentligt, samt smälter en klick smör, och vänder pirogerna i detta
Food pics from Budapest July 2011 part 2

Food pics from Budapest July 2011 part 2

Rétes kaposzta, längst ner, är strudel fylld medsurkål, det är bland det godaste jag vet. Bästa kompis som äter (sorry) biff gulyas med galuska, man måste ju äta gulasch minst en gång när man är i Budapest
Båt-sallad

Båt-sallad

roliga friterade pirogermed typ rotmos i och goda små pannkakor med fyllning av bla färskost. Min kompis hade därför köpt med ett par sallader från ett ställe i närheten av hennes jobb

Piroger med surkål och stark korv

Pensla pirogernamed uppvispat ägg och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Stek i smör tillsammans medsurkålen

Piroger med surkål & kryddstark korv

Dags att göra pirogerna. Stek i smöret tillsammans medsurkålen. Börja med degen. Vik ihop till halvmånar och tryck till kanterna med en gaffel