Brukar du göra piroger. Om du inte gjort piroger tidigare borde du verkligen prova – det är perfekt att fylla med överbliven köttfärssås, lite påläggsskinka eller blandade grönsaker
Jag har ett hjälpmedel som jag använder när jag gör piroger, nämligen en "easy-cook" en form som man skär ut degen med och som sedan hjälper till att "stänga" pirgogen
Degar gjorda av potatis, mjöl eller majs. Piroger. Jag har skafferiet fyllt med mandelmjöl, kikärtsmjöl, kokosmjöl och majsmjöl, så det kändes inte mer än rätt att utnyttja vad jag redan hade hemma
Lägg i skinkan (jag väljer ofta Lönnebergas då glukoserna kommer från majs). Var på jakt efter riktigt goda piroger som kan fungera till sommarens utflykter
Idag hade vi bestämt piroger, närmare bestämt Tacopiroger. Finhacka paprikan och tillsätt den i köttfärsen tillsammans med majsen och låt steka i ett par minuter
För att få en fin rund form till pirogerna brukar jag använda en större asiett för att skära ut en lagom stor degbit att lägga fyllningen ieller varför inte göra det enklare
Piroger med keso och halloumi, serveras med en blandad sallad. Kryddig kikärtsgryta med majs och kokosmjölk, serveras med basmatiris och en klick av min godaste äppelchutney (se här)
Dom körde som idioter, upp i bergen, smala vägar, fort som fan och varje gång dom stannade till vid något samhälle kom det 100 pers springades med korgar på huvudet och skulle sälja saker som majs, vatten, nötter, piroger och klockor