Av mig ska ni få ett gott recept på köttfärspiroger. Goda, kryddiga piroger som sakta trollas fram med lite hetta gjorda av pajdeg, serveras med en blandad sallad dressad med vitlökssås
Tillsätt sedan tomatpurén, ketchup och fonden och smaka av med salt och peppar. Jag har ett hjälpmedel som jag använder när jag gör piroger, nämligen en "easy-cook" en form som man skär ut degen med och som sedan hjälper till att "stänga" pirgogen
Jag rullar korven direkt i degen med ketchup, ganska praktiskt om man ska på utflykt eller picknick. Lite nyttigare piroger med grovt rågmjöl och grahamsmjöl
Yasemin hade tipsat om piroger och Anastasia likaså, men nu hör till saken att jag är inte så glad i piroger, men detta är en vanligt förekommande rätt
Tar i lite sambal oelek, en skvätt soja, ev en tesked stark senap, några klickar tomatpuré, lite ketchup, en klick flytande honung eller sirap, smular ner en köttbuljongtärning, salt och peppar och när det fräst samman blandar jag ner lite creme fraiche och så mycket matlagningsgrädde att det blir en sås
Skinkpiroger. Lite ketchup också så är kidsen nöjda. Pensla ägg på pirogerna. Här kommer några nya och gamla tips på vad man kan göra av överbliven julmat
Min snabbmat är inte riktigt av den typen som vanligtvis brukar kallas för snabbmat och som många har liggande i frysen som t ex färdig pizza, piroger, halvfabrikat och matlådor som bara slängs in i mikron (jag äger för övrigt ingen mikrovågsugn) eller så
Piroger är goda grejer (även om Adams slår mina med hästlängder). Veganska piroger med svamp och färs. Nyp ihop dem som på bilden ovan eller vik dem dubbla för mer klassiska piroger