Piroger kassler recept

Piroger, fyllda med pulled pork

Piroger, fyllda med pulled pork

Jag brukar göra piroger när jag har mycket tillagat kött över i kylskåpet, det kan vara en söndagsstek, skivor av kassler, köttfärssås eller som här med pulled pork
Ost- och skinkpiroger

Ost- och skinkpiroger

Skinka/Kassler. Piroger med ost och skinka eller minicalzone – du får kalla dem vad du vill. Vi åt inte alls pirogerna på picknick utan på väldigt konservativt vis i köket med tallrik, bestick och hela baletten
Fylld Filodeg

Fylld Filodeg

Pensla pirogerna med uppvispat ägg, salta med havssalt, peppra och garnera med en timjankvist. Dela purjolöken, skölj den under rinnande vatten och skiva den samt tärna savoykålen, tillsätt till kasslern

Inbakad fläskfilé

Eller kanske kassler, purjo, creme fraiche. Ugn 225 grader. Skär fläskfilen i bitar och bryn dem. Tillsätt sedan bitar av bacon och stek tills baconet är klart
Inbakade kasslerknyten

Inbakade kasslerknyten

Nyp ihop till knyten eller vik ihop som piroger och tryck till med gaffel i kanterna (lättare) och pensla med uppvispat ägg
Pirogfyllning m skinka

Pirogfyllning m skinka

Blanda strimlad skinka/kassler med spenaten och smula sedan ner fetaosten. 200 g strimlad rökt skinka eller kassler
Karelska piroger

Karelska piroger

Grädda pirogerna snabbt, 5-7 minuter. 600 g Kassler. Värm ugnen till 300°. Koka upp vattnet. Häll i risgrynen och kokaunder lock i 10 minuter

Piroger med stark tomatsås

Piroger. Penslapirogerna med uppvispat ägg. 600 g Kassler. Smördeg. Lägg mjölet på bakbordet och "toppa" i matfettet
Rikards piroger

Rikards piroger

600 g Kassler. Hacka ihop smör och vetemjöl snabbt, tillsätt vattnet och blanda ihoptill en smidig deg
Tips till fredagsmyset

Tips till fredagsmyset

Kasslerpiroger. Pensla ägg på pirogerna. kassler. Bred på lite av röran, lägg på en tunn skiva kassler, bred på lite röra, en till skiva kassler, mer röra, på med en ananasring, på med mer röra
Laxpirog

Laxpirog

600 g Kassler. En jättepirog räcker till 6-8 portioner. Ugnsvärme 225°. Smält smöret. Häll i mjölken och låt blandningen bliljummen
Förslag på pirogfyllningar

Förslag på pirogfyllningar

Fyll pirogerna med den väl avkylda röran. Låt kallna och fyllpirogerna. Rör om och låt kallnainnan pirogerna fylls
Köttfärspirog

Köttfärspirog

Dela degen i två bitar (till två stora piroger). Två stora piroger räcker till 6-8 portioner. 600 g Kassler
Köttfärssåspiroger

Köttfärssåspiroger

Jäs pirogerna medskarven uppåt i 20 minuter. 600 g Kassler. Låt olja och mjölk bli fingervarmt. Rör ner salt, jäst och ägg
Räkpiroger

Räkpiroger

Grädda i 225° i 10-15 minutereller tills dess att pirogerna är läckert gyllenbruna. 600 g Kassler. En populär och modern räkpirog

Ny vecka, nya möjligheter!

*Vegetariska piroger med grönkål. *Kassler med brynt potatis & rödvinsås. Vi lagar mat till ca 600 elever och pedagoger varje dag

Mainas festpirog

2 hg strimlad kassler. Till degen. mät upp mjöl och salt i en skål. Fördela fettet i mjölet med fingrarna. Blanda samman ägg och vatten och rör i blandningen

Kasslerpiroger

Fördela kassler, paprika, purjo och tomat på smördegsbitarna. 300 g strimlad kassler. Ugn 225º. Dela smördegen i 6 rutor