Jag brukar göra piroger när jag har mycket tillagat kött över i kylskåpet, det kan vara en söndagsstek, skivor av kassler, köttfärssås eller som här med pulled pork
Skinka/Kassler. Piroger med ost och skinka eller minicalzone – du får kalla dem vad du vill. Vi åt inte alls pirogerna på picknick utan på väldigt konservativt vis i köket med tallrik, bestick och hela baletten
Pensla pirogerna med uppvispat ägg, salta med havssalt, peppra och garnera med en timjankvist. Dela purjolöken, skölj den under rinnande vatten och skiva den samt tärna savoykålen, tillsätt till kasslern
Eller kanske kassler, purjo, creme fraiche. Ugn 225 grader. Skär fläskfilen i bitar och bryn dem. Tillsätt sedan bitar av bacon och stek tills baconet är klart
Kasslerpiroger. Pensla ägg på pirogerna. kassler. Bred på lite av röran, lägg på en tunn skiva kassler, bred på lite röra, en till skiva kassler, mer röra, på med en ananasring, på med mer röra
2 hg strimlad kassler. Till degen. mät upp mjöl och salt i en skål. Fördela fettet i mjölet med fingrarna. Blanda samman ägg och vatten och rör i blandningen