Lite nyttigare piroger med grovt rågmjöl och grahamsmjöl. Dessa går utmärkt att frysas in, degen kan även förberedas dagen innan den ska bakas ut, och kan dessutom fyllas med det man gillar att ha i sina piroger
Fyllningarna kan ju verkligen varieras i det oändliga & jag är redan nu sugen på att testa att göra en grekisk variant med fetaost och soltorkade tomater samt en med chevre, rosmarin och honung
Smaka av med salt och honung. Placera pirogerna på plåtar med bakplåtspapper. 1 tsk honung. Smält smöret och späd ut med väskan och värm till den är runt 40 grader
Tar i lite sambal oelek, en skvätt soja, ev en tesked stark senap, några klickar tomatpuré, lite ketchup, en klick flytande honung eller sirap, smular ner en köttbuljongtärning, salt och peppar och när det fräst samman blandar jag ner lite creme fraiche och så mycket matlagningsgrädde att det blir en sås
pasta, pizza, pajer, piroger & andra klassiker av mig och Susanne Hovenäs. Dra pannan från värmen och tillsätt tamarisås eller sojasås, sesamolja, risvinäger eller äppelcidervinäger, honung eller agavesirap och vatten
pasta, pizza, pajer, piroger & andra klassiker som kom ut i augusti 2016. hackad 1 tsk agavesirap eller honung. Pasta, pizza, pajer, piroger & andra klassiker (Bokförlaget Semic, 2016)
Tyvärr blev jag sjuk och fick stanna hemma men tanken var att servera rätten tillsammans med andra libanesiska smårätter som piroger, stek halloumi, babaganoush, lemony-lime hummus, tabbouleh och toppat med en stor klick tjock yoghurt