Ganska ofta blir det dessa saftiga och goda piroger som hamnar i kylväska. Det är så smidigt att ta med piroger för det behövs inga tallrikar eller bestick för att äta dem, vilket är en fördel om man måste äta i bilen
Idag stog valet och kvalet mellan köttfärssås och spagetti eller piroger. Det fick bli piroger, även om det var lite mer pill med dem än att koka spagetti och veva ihop en köttfärssås
Piroger är perfekt mat att ha i frysen och ta fram till lunch, mellanmål eller middag när man har glömt bort att äta eller känner sig sugen på någonting
Jag har ett hjälpmedel som jag använder när jag gör piroger, nämligen en "easy-cook" en form som man skär ut degen med och som sedan hjälper till att "stänga" pirgogen
Grädde eller créme fraiche som är smaksatt. Fräs lök mjuk tillsammans med svampen, blanda ned färsen och låt den fräsa till en grynig massa under omrörning
– hackad lök och riven morot som fräses lite snabbt och blandas med cremé fraiche och muskot. En sak som är väldigt bra med piroger är att de går att äta som i princip vilken måltid som helst