Deg till pirogerna. Fyllning till pirogerna. Deg till pirogerna. Börja med fyllningen. Hacka lök fint och stek den ihop med köttfärs, lägg i vitlök och tomatpuren, låt dom steka med en stund
Börja med degen. Lös upp jästen i lite vatten, tillsätt olivolja ,salt, socker och mjölet, lite i sänder till man får en deg som nätt och jämt släpper kanterna
För att få en fin rund form till pirogerna brukar jag använda en större asiett för att skära ut en lagom stor degbit att lägga fyllningen ieller varför inte göra det enklare
En av de tio rätterna som trendar i år är empanada, den latinamerikanska versionen av piroger där fyllningen kan bestå av alltifrån köttfärs till äggröra och oliver
Glutenfria dumplings ur boken Laga glutenfritt – pasta, pizza, pajer, piroger och andra klassiker. Välj bland läckra pasta- och nudelrätter, matiga pajer, rustika pizzor, krispiga empanadas, läckra burgare med bröd, kinesiska dumplings, indiska pakoras, en mexikansk tacofest och bakade desserter
Laga glutenfritt – pasta, pizza, pajer, piroger och andra klassiker. Välj bland läckra pasta- och nudelrätter, matiga pajer, rustika pizzor, krispiga empanadas, läckra burgare med bröd, kinesiska dumplings, indiska pakoras, en mexikansk tacofest och bakade desserter
På önskemål av en läsare kommer här recept på de goda pirogerna som vi åt vid vår chilenska buffé. Med bidrag av några bilder, som förtydligar hur chefskocken gick till väga, hoppas jag ni läsare får god matlycka med era Empanadas de queso